HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Hasulyó János: Diáktévé nem csak diákoknak

2009. június 22. (hétfő) 12:07
 

Immár négy éve készíti adásait a Diák TV, amelyet Kazincbarcikán és a környező 38 településen élők láthatnak. A műsorokat – amelyek a város életében fontos eseményekkel, ehhez kapcsolódó kerekasztal beszélgetésekkel, helyi és megyei programokkal, drog prevencióval, sportesemények bemutatásával és a toleranciát elősegítő kérdésekkel foglalkoznak - főként diákok, középiskolások és egyetemisták készítik.

[1_960] DiakTv.jpg

A kezdeményezés többek között azért számít unikumnak, mert az országban igencsak kevés példa van arra, hogy egy diákok által szerkesztett televíziós csatorna önállóan működjön – kezdte a Diák TV bemutatását Hasulyó János. - Szerettünk volna egy olyan televíziót létrehozni, ahová bárki bejöhet és elmondhatja a véleményét, függetlenül pártállásától, vagy származásától. A visszajelzésekből és a nézettségi adatokból (a megkérdezettek 62 százaléka nézi a Diák TV adásait) pedig egyértelműen kiderült, hogy méltó helyünk van a helyi médiapiacon – hangsúlyozta a televízió vezetője. Annak idején 10-12 fővel indult az adás, és közülük azóta már kilencen kommunikációs főiskolán tanultak tovább. Emellett szakmai gyakorlat helyszíne is a Diák TV. Bár a műsorokat diákok készítik, de nem a diákokról, a diákéletről szól. Az állandó hírblokkok mellett élő sportközvetítésekkel, kulturális műsorokkal szórakoztatják a nézőket, emellett szoros kapcsolatot ápolnak az ÁNTSZ-szel és a rendőrséggel, akikkel közösen készítenek különböző prevenciós műsorokat. Nagyon szeretik a nézők a vallási műsorokat, amelynek keretében akár komplett misét is levetítenek. Népszerűek a kerekasztal beszélgetések is, ahol a meghívott vendégek tabuk nélkül kifejthetik véleményüket az adott témában. Nagyon büszkék arra, hogy megnyerték a Duna TV egyik környezetvédelmi fesztiválját.

[2_960] BarcikaSzepei.jpg

fotó: www.diaktv.hu

A legnagyobb produkciójuknak a Barcika szépe választást tartják, amelyet idén immár negyedik alkalommal rendeznek meg. Három alkalommal hagyományosan, színpadon bonyolították le a versenyt. Az idén azonban olyasmire vállalkoztak, amivel eddig még egyetlen televíziós csatorna sem próbálkozott meg. Tizenkét lánnyal tíz napon keresztül Görögországban forgatnak, és ezt majd tíz részben láthatják a Kazincbarcikán és környékén élők. A televízió önfenntartó, a várostól 32 hónapja nem kaptak támogatást, az itt dolgozók ingyen végzik munkájukat, mint mondják viccesen, ez számukra olyan, mint egy hobbi video szakkör.

Dávid Ildikó

Vissza