HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

"Öntsünk tiszta vizet" - a Busára!

2010. május 5. (szerda) 10:22
 
Az országgyűlési választásokat megelőzően élénk vitának adott alapot a szerencsi választókerületben az a jótékonysági akció, ami a fideszes jelölt és választási ellenfeleinek szimpatizáns tábora között alakult ki.



Történt, hogy a kampányidőszakban filézett és lefagyasztott Busát osztott a kispénzű rászorultaknak a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány. [2_180] hal 02Az ellentábor persze rögtön feljelentéssel élt a HVB felé - kiemelve, hogy az alapítvány elnöke az időközben választást nyert Koncz Ferenc. A fideszesek nem nyúltak a ledobott kesztyű felé, mert nem sértettek kampánycsendet, semmilyen törvénytelenséget nem követtek el. Ugyanakkor fontosnak tartották, hogy a választások után, a még május elején is folytatott akció hátteréről információt adjanak. Hidegkúti Ákos a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány egyik önkéntes segítője állt a Kulcs Magazin rendelkezésére.

A második körben érkezett meg

[3_180] hal 03- A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium kezdeményezését a Népszabadság Online hirdette meg 2009 decemberében. A felhívásban közölték, a Balatoni Halgazdaság lehalássza a tájidegen Busát, és ezt alapítványokon keresztül ajánlják fel a rászoruló családok számára. Ekkor jelentkeztem az akcióra, felvettem a kapcsolatot Szentkúti Annával, az ügyben megjelölt illetékes személlyel. Első körben azt a tájékoztatást kaptam, hogy a kért egy tonna halat megkapjuk a Húsvétot megelőző időszakban, de később kiderült, az akkor már lehalászott tíz tonna halnak meg vannak a szállítási célhelyei. A szerencsi alapítványra a második körben került sor nyolcszáz kiló fagyasztott hal erejéig. Minisztériumnál tett érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy április harmadik harmadában lehet számítani a szállításra, ugyanakkor el kell mondanom, városunkban már nagy volt az érdeklődés, hiszen a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány munkatársai jelezték az érintettek felé a várható ajándékozást. Nos, a nyolcszáz kiló Busa április végén megérkezett, a kiosztását folyamatosan, május első napjaira áthúzódóan is végeztük, hiszen több mint hatszáz szerencsi, bekecsi, legyesbényei család igényét elégítettük ki a Balatoni Halgazdaság, illetve a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium jóvoltából. A halak természetesen ez idő alatt is fagyasztott állapotban voltak egy helyi telephely közreműködésének köszönhetően – mondta az ajándékozás hátteréről Hidegkúti Ákos.

[0_960] hal 01

[3_960] hal 03

[4_960] hal 04

[6_960] hal 05

[1_960] hal 06

[5_960] hal 07

- SfL -

Vissza