HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Tamás Barnabás: Nincs megélhetési bűnöző

2010. szeptember 21. (kedd) 11:30
 

Nincs nagy bűn és kis bűn, nincs megélhetési bűnözés, ami fölött szemet kellene hunyni vallotta már akkor is Tamás Barnabás, Putnok polgármestere amikor más kurzus érvényesült, és vallja most is. Nem csak beszél, tesz is a közbiztonságért.

„A kormányváltásnak köszönhetően a Fidesz hozzáláthat a közbiztonság megerősítéséhez. Ózdon, a miniszterelnök és a belügyminiszter által tartott nemzeti konzultációnak is ez volt a  témája. Hozzászólásomban felhívtam a figyelmet, hogy a rendőrség, a polgárőrség és a civil szervezetek tevékenységének az összehangolásával kell fellépni a bűnözés visszaszorítása érdekében. A szocialisták és liberálisok által hangoztatott megélhetési bűnözésnek még a fogalmát se tudom elfogadni.
[1_180] TamasBarnabas.jpgIlyen nincs, és nem is lehet különbséget tenni bűn és bűn között”- érvelt Tamás Barnabás, aki felhívta a figyelmet az Országgyűlés által frissiben alkotott két törvényre, a visszaesők megfékezésére életre hívott három csapásra, valamint a kisebb kárösszegű, de a polgárokat erősen irritáló lopások, rongálások visszaszorítására hivatott szabálysértési törvényre. Ez a rendőrség számára lehetővé teszi a tolvajok elzárását. „Máris érezni a térségben a pozitív elmozdulást”- jelentette ki elégedetten a polgármester.

Tamás Barnabás közbiztonsággal kapcsolatos tevékenységének elismerését is jelentette, hogy a minap Putnokon indult útjára megyénkben az úgynevezett mezőőri kommandó! Főként a mezőgazdasági területeken, erdőkben és hétvégi házas övezetekben látnak majd el szolgálatot. A most debütáló „mezőőri-kommandó” rendőrségi quadokkal, terepjárókkal, illetve erdészeti cross-motorokkal lépett akcióba. „Már a mezőőri kommandó hírére csökkent a bűnesetek száma! Aki vetett az arasson, élvezhesse munkája gyümölcsét. Ugyan ez igaz az erdőkre is: ne azok termeljék ki a haszonfát akiknek semmi közük nincs hozzá”- fogalmazta meg a lakosság elvárását Tamás Barnabás. Jelezte, tisztában van vele, a közbiztonság javításáért folyamatosan tenni kell, illetve javítani kell az ezért dolgozó szervezetek működési körülményeit, technikai felszereltségét. Ezen dolgozik Putnok polgármestereként és a térség képviselőjeként egyaránt.

Vissza