HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Aki a gombát szereti, látogasson Bükkszentkeresztre

2010. szeptember 27. (hétfő) 10:40
 
Bükkszentkereszt az ország második legmagasabban fekvő települése. Miskolc és Eger felől az alig egy órányi út szokatlan mélységekkel, szerpentinekkel és sűrű bükkerdővel övezve kanyarog fel e csodás helyre. A községben októberben két hétvégés gombafesztiválra várják az érdeklődőket.

A Bükk, melynek ölelésében a település megbúvik, hatalmas, csodálatos és titokzatos. Nyolcszáz méter feletti átlagmagasságával az ország legkiterjedtebb hegysége. Az ide érkezőt olyan gyógyító hatású, hegyvidéki klíma fogadja, amely elviselhetőbbé teszi a nyár perzselő melegét. Télen a hó borította hideg tájat a szikrázó napsütés, a sudár szürkéskék bükkösök és a vadállatok csapásai, lábnyomai lágyítják, megnyugvást nyújtva ezzel testnek és léleknek.

[1_960] Gombasz.jpg

Bükkszentkereszt azon kevés helyek egyike, ahol a körülmények a téli és a nyári pihenésnek egyaránt kedveznek. Csodálatos helyszín ez a szabadidő aktív eltöltésére minden évszakban. Az itt élők persze tudják, a vendégcsábításhoz nem elegendőek önmagukban a természet kínálta látnivalók, ezért vonzó programokkal, a település hagyományos értékeinek bemutatásával is készülnek a vendégek fogadására.
Rendezvényeik közül az egyik legnagyobb vonzerejű a Gombafesztivál, amelyet idén október 2-án és 3-án, illetve október 9-én és 10-én rendeznek meg. A két időpont közötti héten folyamatos a gombavizsgálat és a gombaszedő túrák is indulnak. A rendezvényeket főzőverseny, gombakiállítás, csipkelekvárfőzés, sportrendezvények, Gyuri bácsi gyógyteái, ugrálóvár, kézművesek, gombavizsgáló, gombaszépségverseny, házi kenyérsütés és sok más program teszi változatossá.
A gombafesztivál a bükkszentkereszti önkormányzat, a Borostyán étterem, az Ódon panzió, a Rusztik étterem, Szabó Gyuri bácsi, az Erdőmester söröző, a Léda büfé és a Nimród söröző összefogásával jön létre.

Információ: www.bukkszentkereszt.hu; www.gastrobukk.fw.hu
Telefon: Kovács Tamás, 70/631-0448

(X)

Vissza