HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Megújulnak a fináncok is: Szolgáltató jelleg és kemény ellenőrzés

2010. október 14. (csütörtök) 12:14
 

A személyi változások nem kerülték el a Vám- és Pénzügyőrséget sem, Béndek József korábbi határőr parancsnok vette át nyáron a testület vezetését, helyettese pedig Szabó Zsolt lett, az észak-magyarországi régió parancsnoka. Utóbbival beszélgettünk családjáról, munkájáról.

[1_180] SzaboZsolt.jpg„Mivel kívülről jött a parancsnok így ésszerű, hogy a helyettesét a testületből választják. Nagyjából lehetett tudni azt is hány ember jöhet szóba. A szakma teljes vertikumát ismerem, így nagyképűség nélkül mondhatom: benne volt a levegőben, hogy engem választanak szakmai helyettesnek. A vám, jövedéki, környezetvédelmi és rendészeti tevékenységek tartoznak hozzám” – magyarázta érdeklődésünkre Szabó Zsolt, aki Miskolcon lakik, de új feladata Budapesthez köti, vagyis kétlaki életet él, a család viszont egyelőre, legalábbis az idén marad Miskolcon. A többi a jövőzenéje, ha költöznek, a két nagy fiú akkor is marad a középiskola miatt, legfeljebb kollégisták lesznek.

„A célunk, hogy januárig ugyanúgy működjön a testület, mint eddig, hozza a bevételeket, utána, mikor egyesül az APEH-hal átnézzük, miben tudnánk erősödni a leginkább. Racionalitásra törekszünk, arra, hogy a rendelkezésre álló emberi, anyagi erőforrásokat a lehető legjobban használjuk fel. A bevallásokat, árunyilatkozatokat a lehető legkevesebb emberi erővel ellenőrizzük, az adminisztrációt „civilesíteni” kell, az egyenruhások, a hivatásos állomány menjen oda, ahol szükség van rá. Szeretnénk javítani az ügyfelek felé a kommunikációt, ami az Észak-magyarországi régióban elég jól működött. Erősíteni akarjuk tevékenységünk szolgáltató jellegét, gördülékeny, folyamatos ügyintézésre törekszünk. Amint viszont valami visszaélésre utaló nyomot találunk, természetesen jön a hatósági szigor” - ígérte a parancsnok. „A személyi változások csak a vezetőket érintik, mindenkinek lesz munkája, van feladat” – tette hozzá a testület megnyugtatására. Az átcsoportosítások azonban várhatóan továbbképzéssel járnak majd.

Vissza