HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Nagy durranásra készül a Kaméleon

2010. december 18. (szombat) 17:07
 
A sikert-sikerre halmozó tiszalúci Kaméleon Musical Gyermekszínpad nem kis fába vágta fejszéjét, neves szerzők darabjának olvasópróbáját tarják az év utolsó napjaiban.



[3_180] kameleon 05A csoport repertoárjának részét képezi majd a Kemény Gábor zenéjére és Miklós Tibor dalszövegeire átdolgozott „Eurüdiké,” - Jean Anouilh azonos című drámája nyomán. Ducsai Tiborné szakmai vezető arról adott tájékoztatást, hogy december 28.-án és 29.-én tartják a napokban elkészült, még senki által nem játszott darab olvasópróbáit. A Kaméleon számára nagy kihívást jelent ez a mű, mert hasonló produkciót még nem tűztek műsorra. - Megtisztelő számunkra, hogy Miklós Tibor fantáziát lát bennünk, merte ránk bízni új darabjának bemutatását. A szerzők egyébként szeretnék nyomon követni munkánkat, ezért a darab próbái alatt többször ellátogatnak majd hozzánk, az első ilyen alkalom lesz a már fent említett két nap. Ezzel a művel nevezni szeretnénk a Scherzo Fesztiválra, a XVI. Amatőr Musical Színpadok Fesztiváljára, amelyet évente rendeznek meg Békéscsabán. Ide még soha nem jutottunk el, egyrészt megfelelő időtartamú darabunk sem volt, másrészt az anyagi hátterünk sem volt kedvezőnek mondható – sorolta Ducsai Tiborné.

Legközelebb Cigándra látogatnak

A csoport most Balázs Ágnes darabjával, az „Andersen, avagy a mesék meséje” c. előadással kápráztatja el a pátriát, legközelebb december 23.-án lépnek színpadra Cigándon. Az alábbi felvételek ebből a műből ábrázolnak pillanatokat, illetve közöttük látható Lőkös Noémi, aki a Zemplén Hangja elnevezésű verseny I. helyezettje lett 14-18. éves kategóriában.

[1_960] kameleon 03

[2_960] kameleon 04

[4_960] kameleon 02

- SfL -

Vissza