HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Menjünk világgá...!

2011. február 21. (hétfő) 12:18
 
18. alkalommal várja Miskolcra az utazni vágyókat a vidék legrangosabb utazási kiállítása. Nagykorú lett a „Menjünk világgá…! Utazási Kiállítás. Idén március 17. és 19. között 18. alkalommal rendezi meg a Szerviz Iroda Utazási Kft. Miskolcon a vidék legrangosabb utazási börzéjét. A szervezők mintegy 100 kiállítót és a korábbi évekhez hasonlóan 12-15 ezer látogatót várnak az ITC-székházba.

[1_180] Kiallitas.jpgAhogy mondani szokták: kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond – mondja nevetve Bárdos István, a vásár menedzsere, amikor a 18. születésnapra emlékeztetjük. A gondok oka – mint kiderül – a gazdasági válság, amelynek egyik nagy vesztese az idegenforgalom. Igaz most már talán látszik a fény az alagút végén. Belső átrendeződés történt az elmúlt két évben a szakmán belül: felerősödött a belföld, és visszaesett a külföldi utaztatások száma. Most a közel-keleti helyzet aggasztja a kiutaztatókat, hiszen a zavargások miatt két olyan célpont – Tunézia és Egyiptom – vált bizonytalanná, amelyek az ár-érték arány miatt a legnépszerűbbek. „Szerintem a nyár elejére, mire beindul a tömegturizmus helyreáll a rend, annál is inkább, mert ezek az országok a turizmusból élnek” – vélekedik a szakember.
De nézzük a Menjünk világgá…! kiállítást, amely – Bárdos István szavaival élve – köszöni szépen, jól van. Népszerűsége töretlen, hiszen ebben az évben is száznál több kiállítóra számítanak. A külföldi díszvendég ezúttal Székelyföld. A Hargita Hegyalja Régió képviseletében Székelyudvarhelytől Zetelakáig, Ivótól Szovátáig itt lesznek a legfontosabb turisztikai célpontok. A kiállítás belföldi díszvendége – nem titkolt lokálpatriotizmustól vezérelve – Sárospatak. A Bodrog-parti Athén felvonultatja majd kulturális értékeit, gasztronómiai csodáit, bemutatja nevezetességeit. Az ingyenesen látogatható kiállítás a hagyományoknak megfelelően szakmai nappal (március 17., csütörtök), kulturális bemutatókkal (március 18., péntek) és családi nappal (március 19., szombat) várja az érdeklődőket. Pénteken színpadra lép – többek között – a sárospataki Bodrog Néptáncegyüttes és az Ezüstfenyő Néptáncegyüttes Zetelakáról. Szombaton a gyermekekkel érkező szülőket várják színes programok, és ismét lehetőség nyílik az ingyenes autóbuszos városnézésre.

[2_960] SarospatakiVar.jpg

Korábbi Sárospatak ajánlók:

Végardói fürdő

A Bodrog-parti Athén

Pihenés hazai tájakon

Vissza