HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Népművészeti kiállítás Rozsnyón

2007. október 12. (péntek) 10:35
 
Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének kiállítása nyílt meg a felvidéki Rozsnyói Városi Galériában október 11-én. A tárlat október 26-ig látogatható.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet, valamint a Rozsnyói Városi Galéria rendezésében megnyílt népművészeti tárlatot Vanyó Ilona, a Csemadok Területi Választmányának elnöke és dr. Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A rendezvényt a hegyaljai mesterek kézműves bemutatója színesítette.

[257_2_300.jpg] Rozsnyo2.jpg

Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete - Tállya

Az egyesület 1997-ben alakult a Tokaj-hegyaljai borvidékhez és a Világörökséghez tartozó Tállya településen. Tagjai hagyományos iparművészeti tevékenységet végző alkotók, akik hímző, csipke- és viseletkészítő, fafaragó, kádár, fazekas, népi ékszerkészítő, bőrműves, kosárfonó, kéregedény készítő, gyékényfonó és pereckészítő mesterek. A megalakulás óta 16 tag egyéni teljesítményét "Népi iparművész", illetve "A népművészet ifjú mestere" címmel jutalmazták. A számtalan hazai bemutatkozás mellett a csoport néhány tagja kiállíthatott Párizsban, Moszkvában és Varsóban. Az egyesület elnöke Shneider Imréné népi iparművész, "A népművészet mestere".

[257_1_300.jpg] Rozsnyo1.jpg

 

 

Vissza