HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

XV. Borsodi Fonó Folklórfesztivál a Diósgyőri várban

2011. május 23. (hétfő) 17:23
 
Világzenei és népzenei koncertek, fergeteges néptáncok, hagyományőrző csoportok fellépései és magyar népi gasztronómiai különlegességek szerepelnek a diósgyőri folklórfesztivál idei programkínálatában.


[2_180] Ghymes.jpgTöbbek között a Kossuth-díjas Ghymes együttes, a Balkan Fanatik, a Kerekes Band és a hatalmas érdeklődésre számot tartó Csík zenekar koncertje várja esténként a rajongókat. Az autentikus hagyományőrző vonulat jegyében szombaton a Szinvavölgyi Néptáncműhely gálaműsora, vasárnap a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes bemutatója és az alsó várudvaron kialakított Magyar Népművészeti Skanzen kínál kitűnő szórakozást.

A különleges, romantikus helyszínen rendezett folklór fesztivál kiemelt témája idén a felvidék népművészete lesz, így a Ghymes zenekar koncertje mellett bemutatkoznak a gömöri Várhosszúrét messze földön híres népművész mesterei, valamint a Felvidéket képviseli a Nagyidáról érkező magyar néptánccsoport is. Állandó programként szerepel az alsó várudvaron felállított „Magyar Népművészeti Skanzen” amely a kézműves mesterek bemutatóinak, népművészeti kirakodóvásárnak és hagyományőrző programokat kínáló pódiumszínpadnak ad helyet.

[1_960] Szinvavolgyi.jpg

Június 4-én, szombaton a felső várszínpadon Szinvavölgyi Néptánc műhely gálaműsora ad ízelítőt a Kárpát-medence csodaszép népviseleteiből és autentikus
néptáncaiból, a talpalávalót a Tényleg zenekar húzza. A szombati este fő eseménye a Ghymes együttes „Szikraszemű” című új albumának bemutató koncertje
lesz, a program Barsi Csaba és az Agyagbanda moldvai csángó táncházával zárul.

Június 5-én, vasárnap idén is az ifjú városi betyároké a terep (City Betyars’ Day). A Skanzen színpad autentikus programjai mellett a „csángó boogie-s” Kerekes Band, majd a Kispál és a Borz feldolgozásokról elhíresült, rendkívül népszerű Csík zenekar, végül a Yorgos Tzortzoglou vezette Balkan Fanatik fesztiválzáró koncertje következik.

A Borsodi Fonó idén is kitűnő hangulattal, nagyszerű programokkal várja a látogatóit!

Vissza