HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

DKSK: a játéknak vége

2007. október 16. (kedd) 12:58
 
Többéves haldoklás után szép csendben kimúlt a teljesen eladósodott DKSK női kosárlabdacsapata. Focista mintára másik csapat indulási jogát sem sikerült megszerezni, így magukra maradtak a miskolci drukkerek.

„Borzasztó szomorú vagyok az egyik oldalon, a másikon ott a remény, hogy egyszer újra lesz” – osztotta meg velünk érzéseit Hatvani Olivér, A DKSK Kft. többségi
tulajdonosának képviselője, valójában a sportág mindenese. „A Diósgyőr 61 évig működött folyamatosan, és története során volt a B csoport középmezőnyében is, 70 nézővel… Aztán talpra állt, mert volt mögötte szurkolói igény, bázis és tőke. Bízom benne, ha elindul a bajnokság, egymást követik a fordulók, eszébe jut a drukkereknek, milyen jó lenne kijönni a csarnokba, buzdítani a csapatot. Akkor hátha összejön annyi ember, támogató, amennyi elég lesz az újrakezdéshez. Ebben reménykedem, ha nem így lesz, tudomásul kell venni, hogy az élet változik.

[269_1_960.jpg] Dksk2.jpg

Ahogy nincs Rorarius cukrászda, úgy meg lehet lenni DKSK nélkül is… Ezzel az egyesülettel a megye legeredményesebb sportklubja és a második legnézettebb csapata szűnt meg. Ilyen értékeket szabad veszni hagyni? – tette fel a költői kérdést Hatvani Olivér. Annyi biztos, ha lesz is újrakezdés, azt nem Hatvani fogja vezetni: „ Van egyfajta ambíció, de értelmetlen harcba nem akarok kezdeni. Jó tanulópénz volt az elmúlt két év. Civilben közgazdász vagyok, ezt folytatom a jövőben, és emellett tevékenykedtem a kosárlabdáért. Fáj az ember szíve, mikor az Európa-bajnokságot nézve olyan játékost látok, aki nem is olyan rég még ellenünk játszott… Király Sándornak és Muszbek Mihálynak nem sikerült, de hátha a hiány mozgósít. Nagyon szurkolok, hogy így legyen és összefogjanak a helyi erők” – jelentette ki Hatvani, aki bizonyítottan rajong a kosárlabdáért, de ez kevés volt a nagy múltú, de mérhetetlenül eladósodott klub megmentéséhez.

 

Vissza