HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

XII. Középkori Forgatag - Lovagi játékok Diósgyőr várában

2011. augusztus 1. (hétfő) 21:55
 
Tegyünk időutazást a XIV. századi Diósgyőrbe, Nagy Lajos király kedvenc várába!

Augusztus 13-án és 14-én ismét kétnapos, hamisítatlan középkori hangulattal vár Diósgyőr. Nagy Lajos király udvarában a Magyar Királyság, Lengyelország és Csehország legjobb vitézei mutatják be tudásukat. A hazai és külföldi lovagok izgalmas párviadalokban, valamint a lovagi torna csúcspontját jelentő kopjatörésben mérik össze erejüket.

A középkori lovagi tornát megelőzően még messzebbre tekinthetünk a múltba: a Csallóközi Lovas íjászok idén vadonatúj műsorukkal, a IV-V. századba, a hun-gepida harcok világába kalauzolják a látogatókat. A Kárpát-medencébe érkező hunok behódoltatják a gepidákat, hogy később a római birodalom ellen vonulhassanak. Kassai Lajos világrekorder lovasíjász a sztyeppék harcmodorát eleveníti fel lélegzetelállító precizitással előadott műsorában.
A harci bemutatók mellett a középkori városka piacterén kézműves mesterek szorgoskodnak, kereskedők kínálják portékáikat. Saját kezűleg készíthetünk magunknak boros kupát, sámlit, szerencsepatkót. Elleshetjük a páncélkovács, a szövő, a gelencsér vagy a fafaragó műhelytitkait. A középkori fogadókban és a borozókban illatozó pecsenyék és hűs italok várják a megfáradt vándort. Szombaton este akasztással fűszerezett udvari mulatság, a várárokban fáklyafényes lovagi bemutató, a felső várban a Csehországból érkezett Řemdih zenekar koncertje és középkori táncház zárja a napot. A kétnapos időutazás több száz jelmezes szereplővel, statisztával, maradandó élményt nyújt az egész családnak!

[1_960] Varjatekok.jpg

Közreműködnek: Visegrádi Szent György Lovagrend, Memento Mori nehézpáncélosok (CZ), Nagy Lajos király krakkói vitézei (PL), Kassai Lajos, Csallóközi Lovasíjászok (Felvidék), Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend, Kóbor Lovagok, Kard és Kereszt Johannita Testvériség, Řemdih régizenei együttes (CZ), Barsi Csaba és az Agyagbanda, Art Kommandó Interaktív Színpad, Borsodi Csepűrágók, továbbá kereskedők, mesteremberek, mutatványosok, gólyalábasok, mindenféle szedett-vedett népségek, valamint a tisztelt nagyérdemű!

Részletes program: www.diosgyorivar.hu
Információ: (46) 530-516, 533-355

CSALÁDI KEDVEZMÉNY: 10 éves kor alatt a belépés díjtalan!
Fesztivál belépő: 1500 Ft
Gyermekjegy 10-14 éves korig 900 Ft

Ingyenes parkolás: a Várfürdő mellett, a tapolcaréti parkolóban (Buszparkoló is)

(X)

Vissza