HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Felfrissülés, wellness a Tisza partján

2011. július 11. (hétfő) 13:11
 
A Magyarország észak-keleti részén fekvő, dinamikusan fejlődő Tiszaújváros az 1990-es évektől, számos beruházást valósított meg a szabadidős turizmus területén.

Ezek közül is kiemelkedő a helyi termálvíz hasznosítására megépült modern Gyógy- és Strandfürdő, valamint a közvetlen szomszédságában található Hotel Termál ** és Termál Kemping. A 2001-ben országos gyógyfürdővé minősített létesítmény 1200 méter mélyről jövő, 65 Celsius fokos, viszonylag magas sókoncentrációjú – nátrium-klorid és hidrokarbonát tartalmú – termális ásványvizet hasznosít. A víz elsősorban ízületi, idült nőgyógyászati és urológiai betegségek kezelésében hatékony, de stresszoldó hatása révén bárkit kellemesen ellazít, aki pihenésre vágyik a rohanó hétköznapokban.

[4_960] TiszaujvarosiFurdo2.jpg
Vonzó szolgáltatások

A gyógyfürdő impozáns épületében három különböző hőmérsékletű (36, 38, 40 0C-os) fedett és egy 32 fokos nyitott medence közül választhatnak a vendégek. A kikapcsolódást igényes fürdőszolgáltatások (infraszauna, bioszauna fényterápiával, jégkása, álló és fekvőszolárium, masszázs, pedikűr) teszik még kellemesebbé. A szolgáltatások mozgássérültek számára is elérhetőek, mivel a tolókocsival történő mozgás feltételei biztosítottak és számukra speciális öltözők állnak rendelkezésre. A közel 7 hektáros területen 6, élményelemekben bővelkedő medence, napozásra alkalmas zöldterület, sportpályák, játszótér és kereskedelmi pavilonsor biztosítja az egész család kellemes kikapcsolódását.

[2_960] TiszaujvarosiFurdo1.jpg
Medencesoroló

A medencék között valamennyi korosztály megtalálhatja kedvencét:
• A vármedence és a vízigomba a legkisebbek számára biztosít gondatlan pancsolást.
• A kalandmedence dombcsúszdája és a vadvízcsatorna a nagyobb gyermekek és fiatalok kedvelt helye, de a beépített álló-, ülő hidromasszázs és a dögönyözők a felnőtteket is fürdőzésre csábítják.
• A fokozatosan mélyülő hullámmedence óránként beindított hatalmas hullámai a tengerben fürdőzés élményét idézik fel.
• Az 50 méteres úszómedence az úszást kedvelők számára nyújt lehetőséget a testmozgásra, de nemzetközi úszóversenyek megrendezésére is alkalmas
• A csúszdamedence Anakonda és Kamikáze óriáscsúszdái további élményekkel gazdagítják a látogatókat.
• Az új gyógyvizes medencében pezsgőágyak, pezsgőszékek és dögönyözők nyújtanak teljes kikapcsolódást.

[3_960] TiszaujvarosiFurdo4.jpg

Hotel Termál

A termálfürdő területén fekvő Hotel Termál 2 ágyas szobái, 2 ágyas apartmanjai és 2x2 ágyas családi szobái, 50 fő részére nyújtanak szállás, pihenési és étkezési lehetőséget.

[1_960] TiszaujvarosiFurdo3.jpg
Termál Kemping

A közel 500 férőhelyes, Termál Kempingben** sátor és lakókocsihelyek, közös mosdóhelység, sportpályák, étkezőhelyiség, játszótér áll a vendégek rendelkezésére. A termál üdülőházak egész évben igénybe vehető apartmanjai 40 fő részére kínálnak szálláslehetőséget.

Vissza