HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Wolf Kati: „Az éneklés számomra egy adrenalin-löket”

2011. július 14. (csütörtök) 13:25
 

Kiváló hangú énekesnő, az idén ő képviselhette Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, az  X-Faktorban elhangzott dalaiból álló CD-je aranylemez lett, és 2011-ben a VIVA Comet legjobb női előadójának is megválasztották. Fellépésről fellépésre jár, közben feleség és családanya. Wolf Kati nemrég Tiszaújvárosban lépett fel, ahol a köztisztviselő nap résztvevőit szórakoztatta. Itt beszélgettünk vele múltról, jelenről és jövőről.

- Amikor kislányként a Vukot énekelted, már tudtad, hogy énekesnő akarsz lenni?

- Abban az időben elvitt apukám a Magyar Rádióba – akkoriban ugye ez volt „a média” – és egy kicsit sikerült belelátnom ebbe a világba. És valóban, már akkor úgy gondoltam, hogy énekesnő leszek, sőt mi több, vagyok. Olyannyira, hogy azt mondtam, az iskolapadba én már nem is megyek vissza. De a szüleim észhez térítettek, azt mondták, ha valóban énekesnő akarok lenni, akkor tanuljam meg a szakmát.

- Mit jelent számodra az éneklés, a színpad?

[2_300] WolfK.jpg- Mindig is énekeltem, a gimnáziumban már saját zenekarom volt. Úgy érzem, hogy az érzelmeimet meg a személyiségemet a zenén keresztül tudom a legjobban megmutatni. Mindenkinek szüksége van egy adrenalin-löketre, nekem ez az éneklés. Úgy érzem, a színpadon a helyem.

- Mit adott az X-Faktor, milyen emlékeket őrzöl?

- Életem legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem, csak pozitív hatás ért a műsor alatt. Féltem attól, hogy egy ilyen nagy volumenű tehetségkutató műsornak nem egy két gyerekes, 35 éves nőre van szüksége. De megcáfolták ezt, rengeteg segítséget kaptam, és a nézőktől is rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, ami egy előadóművésznek a legfontosabb.

- Milyen érzés volt az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán énekelni?

- Fantasztikus volt az a két hét, amit kinn töltöttünk Düsseldorfban. A legjobb azért mégis az volt, hogy az egész Magyarországot magam mellett tudhattam. Éreztem, hogy hisznek bennem az emberek és nagyon szeretik ezt a dalt. Úgyhogy az egész egy örömzenélés volt. Igaz, az elődöntőben hihetetlenül ideges voltam, óriási volt rajtam a nyomás, hogy tovább kell jutni. A döntőre viszont – az itthoniak biztatására – már el tudtam lazulni, elengedtem magam és élveztem, hogy akkora közönség előtt énekelhetek.

- A dalt, amit énekeltél, mennyire érezted testhez állónak?

- Abszolút. Ez a dal tulajdonképpen rám íródott. A zeneszerzők alaposan felkészültek belőlem. Végignézték az összes X-Faktoros fellépésemet, Geszti Péter pedig – ahogy ő mondta – örült annak, hogy egy érettebb előadó számára írhat mélyebb, érzelmesebb szöveget. Úgyhogy az első pillanattól kezdve úgy éreztem, telitalálat a dal.

- Csalódást jelentett az eredmény?

- Persze, nagyon csalódott voltam én is, meg az egész csapat. De itthon aztán annyi szeretetet kaptam a közönségtől, hogy mindez kárpótolt a csalódásért.

- Az idén a közönség téged választott a VIVA Comet legjobb női előadójának...

- Ez volt az első olyan megmérettetés, ahol a szavazók döntöttek, és én nyertem. Ráadásul a VIVA csatorna nézői tizenévesek, így ez a végeredmény nagyon nagy dolog. Ez azt jelenti, hogy tényleg univerzális a zene, teljesen mindegy, hogy hány éves, aki énekli, ha jó a dal, az megérintheti a lelkeket.

- Sok munka és család – nehéz összeegyeztetni?

- Úgy szervezzük a fellépéseket, hogy jusson elég idő a családomra. Amúgy sem mehet a munka az ő rovásukra, nekik is szükségük van rám és nekem is rájuk.

- Mik a terveid a közeljövőben?

- Új lemezt szeretnék őszre, úgyhogy elkezdtünk dolgozni a dalokon.

- Újra indul az X-Faktor. Mit üzensz a sztárságra vágyóknak?

- Legyenek bevállalósak, mind a dalok választását, mind a külsőt illetően. Ez egy nagyon jó hely arra, hogy az ember kipróbálhassa magát, és hogy egy profi csapat iránymutatásával kihozhassa magából a maximumot.

Dávid Ildikó

Wolf Kati névjegy

[1_t] WolfKati.jpgSzületett: Szentendre, 1974. szeptember 24.
Családi állapot: férjezett, két gyermek édesanyja

Kedvencünk kedvencei

könyv: Dumas: Bragelonne Vicomte
film: Amadeus
hobbi: sízés
étel: paradicsomos spagetti, csoki
ital: víz

Vissza