HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Élménygazdag, gyógyító fürdőzés a Zsóryban

2011. szeptember 25. (vasárnap) 19:42
 
Szép környezetben, új, a pihenést, kikapcsolódást segítő szolgáltatásokkal várja a fürdőzőket a teljesen megújult Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Mezőkövesden.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos gyógyüdülőhellyel várja a gyógyulni, pihenni vágyó vendégeket. Így a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő is jelentős szerepet játszik hazánk gyógyturizmusában.

 

Vendégvonzó fejlesztések

A 11 hektáros, gyönyörűen parkosított fürdőben a kalcium, magnézium, hidrogénkarbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában. Az 1968-ban hivatalosan is gyógyvízzé minősített fürdő alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére.

[5_960] Zsory5.jpg

Dél-Borsod, de nyugodtan mondhatjuk, hogy az észak-magyarországi régió egyik legjelentősebb fürdőjében 2011. júliusával új időszámítás kezdődött. A fürdő- illetve a város vezetése az előző esztendőkben is nagy volumenű fejlesztéseket hajtott végre a híres fürdőben. Tavaly pedig folytatták a Zsóry Lajos nevét viselő létesítmény modernizációját. Ennek keretében a fürdő gyógyfürdői jellegét kiegészítve újabb élményelemekkel, szolgáltatásokkal gazdagították a kínálatot. Ez alkalommal a város önkormányzatának „A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése Mezőkövesden” című nyertes pályázata révén mintegy 1,2 milliárd forint értékű beruházás valósult meg. Új, korszerű, a fürdőzők minden igényét kielégítő szolgáltatásokkal bővült a matyóváros strandja.

Családbarát környezetben

[3_180] Zsory2.jpgA pályázati forrásból megvalósuló beruházás révén megépült egy közel 700 m2-es wellness és szaunarészleg, amely különböző szolgáltatásokat kínál a felfrissülni vágyóknak.
A wellness részleg mellett két impozáns gyermekmedencével is bővült a fürdő, és mellettük egy játszósarkot is kialakítottak, hogy a kicsik felszabadultan játszhassanak. Új szolgáltatás a gyermekmegőrző, amely segíti a szülők nyugodt pihenését, miközben a csemeték biztonságban, modern környezetben, felügyelet mellett lubickolhatnak.
Az elmúlt esztendőben a fürdőzők örömére megújult a régi, meszes falu ikermedence, amely teljesen új külsőt kapott.  Az új szolgáltatások mellett a strand vezetői nagy hangsúlyt fektettek a beruházás megtervezésekor a komfortosságra, a minél gyorsabb kiszolgálásra. Ezt a célt szolgálja az elektronikus beléptető rendszer, valamint az új öltözők építésével a befogadóképesség, kényelem növelése.

Új arculat

A megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően egy teljesen új arculatú, komfortos, a nyugodt pihenést szolgáló szolgáltatást vehetnek igénybe a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe látogatók.
Pihenjen Ön is gyermek- és családbarát környezetben, miközben a szolgáltatások széles tárházát próbálhatja ki! Látogasson el a megújult Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! Várjuk szeretettel!

[4_960] Zsory6.jpg

[2_960] Zsory3.jpg

[1_960] Zsory4.jpg

Vissza