HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Együtt ünnepeltek

2007. október 24. (szerda) 15:13
 
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 51. évfordulóját október 23-án közösen ünnepelték a szikszói turul madaras honvéd emlékműnél a környező települések, majd életfát avattak. Mezőkövesden pedig ökumenikus istentisztelettel és ünnepi műsorral emlékeztek.

A Szikszó határában lévő turul madaras honvéd emlékműnél négy település (Arnót, Felsőzsolca, Onga, Szikszó) polgármesterei koszorúztak délben, majd ezt követően a Nemes Sándor famíves által készített, Szikszó belvárosában felállított Életfát ünnepélyesen megáldották és megkoszorúzták. A rossz idő miatt a református templomba húzódtak az ünneplők. Itt mondott köszöntőt dr. Boholy György alpolgármester, ünnepi beszédet pedig dr. Ódor Ferenc a megyei közgyűlés elnöke és a térség országgyűlési képviselője.

[285_4_180.jpg] szikszo1.jpg [285_3_180.jpg] szikszo2.jpg

A mezőkövesdi Szent László templomban ökumenikus ünnepi istentisztelettel vette kezdetét október 23-án a forradalom ünnepe. A szabadságharc áldozataira emlékezve megkoszorúzták a város 1956-os emlékművét. A művelődési házban Navracsics Tibor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség parlamenti frakcióvezetője mondott ünnepi beszédet, ezt követően Tállai András polgármester átadta az „1956. október 23. Mezőkövesden” című városi történelmi diák vetélkedő nyerteseinek díjait, majd gálaműsor következett, amelyben az '50-es évek második felének slágereiből hangzott el összeállítás.

[285_1_180.jpg] Mkovesd2.jpg [285_2_180.jpg] Mkovesd1.jpg

 

Vissza