HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Kökény Attila: „Húsz évet vártam a sikerre”

2011. szeptember 15. (csütörtök) 14:10
 

A „Megasztár 5” legjobb férfihangja nem gondolta volna, hogy alig marad szabadideje a tehetségkutató után. Kökény Attila élete a versenyt követően felgyorsult, és azóta sincs megállás: interjúk, próbák és különböző rendezvények követik egymást. A népszerű énekes saját bevallása szerint nagyon élvezi a folyamatos pörgést, ráadásul a magánélete sem sínylette meg az ismertséget, aminek nagyon örül.

- Vendéglátózással kezdte, bárokban, lokálokban lépett fel. Mit tanult belőle?

- Az a vendéglátózás, amit én csináltam, közel sem kocsmazene. Egy nagyon igényes zenélés, amivel én Amerikában, és Franciaországban is felléptem. Több zenekarban játszottam, „könnyű” klasszikusokat adtam elő, volt, amikor szólóban. Annyi rutint és tapasztalatot szereztem a vendéglátós zenével, hogy nagy részben annak köszönhetem a mostani sikereimet is.

[1_960] KokenyAttila2.jpg

- A „Megasztár 5” legjobb férfihangja lett. Mennyire változtatta meg az életét?

- Közismert lettem, felfordult körülöttem minden. Ha kimegyek az utcára, felismernek. De itthon a családommal, a gyerekeimmel és a barátaimmal ugyanúgy viselkedem, a kapcsolatunk is olyan, mint régen.

- Májusban jelent meg első szólóalbuma, amely arany lemez lett. Hogyan fogadta a sikert?

- Ez számomra borzalmasan nagy dolog. Gyerekkorom óta arra vágytam, hogy legyen egy lemezem, és ilyen körülmények között énekelhessek, mint most. Az, hogy a korong aranylemez lett, hatalmas ajándék számomra. A rajongóknak köszönhetem ezt a sikert, ez visszaigazolás, hogy szeretnek az emberek, és vannak még igényes zenerajongók Magyarországon.

- Mennyire elfoglalt, gyakoriak a fellépések?

- A hétvégéim teljesen telítettek, hét közben sok a tévés megjelenés, és rengeteg az interjú. Nem úgy van, mint régen, hogy éjjel dolgoztam, aztán egész nap pihenhettem. Most reggel hatkor kelek, és van, hogy ugyanekkor fekszem.

- Mennyi ideje jut a családra?

[2_300] KokenyAttila.jpg- Nyáron elég kevés jutott, de szerencsére megértik. Sőt a két nagyobb gyerekem nagyon büszke rám. Most, hogy megkezdődött az iskola, elég nehéz közös időpontot egyeztetni. De ha mégis sikerül, akkor moziba megyünk, vagy valamilyen kisebb programot szervezünk.

- Úgy tudom, a felesége plasztikai műtéte miatt most Ön viseli a család gondját. Otthonos a házimunkában?

- Főzni tudok, és szeretek is. De azt még nem tudom, milyen lesz minden nap odaállni a tűzhely mellé. A gyerekek miatt azonban muszáj mindent megcsinálnom. Most legalább kipróbálom magam ezen a területen is. Ha végképp nem megy, akkor majd rendelek valahonnan kaját.

- Egyébként kinek az ötlete volt a szépészeti beavatkozás?

- Felhívtak bennünket egy plasztikai sebészetről és felajánlották a segítségüket. Elmondtam a lehetőséget a feleségemnek, aki vállalkozott rá. Ha ő ettől jobban fogja érezni magát, akkor támogatom. De nem én beszéltem rá a dologra.

- Ön is változáson ment át, sokat fogyott…

- A verseny idején közel 90 kiló voltam. Eszenyi Enikő azt mondta, hogy ha Megasztár akarok lenni, akkor fogyjak le. Megfogadtam a tanácsát, nagyon odafigyeltem arra, hogy hányszor és mit eszem. Végül is a szénhidrátot, kenyeret, tésztát, cukrot, csokoládét és az üdítőt elhagytam, és így három hónap alatt sikerült lefogynom 10 kilót, aztán utána még vagy négyet, ötöt. Azóta visszaszedtem úgy kettőt, azaz most 13 kilóval vagyok kevesebb.

- A rajongókkal tartja a kapcsolatot?

- Fellépésekkor a menetrend úgy alakul, hogy 40 percet énekelek, és még legalább egy órát ott maradok, fotóznak, meg dedikálok. Ilyenkor tudok személyesen is kommunikálni az emberekkel.  Emellett az internetes oldalakon is találkozom a rajongókkal, a közösségi oldalon rengetegen küldenek üzenetet, és azokra vagy én, vagy a feleségem mindig válaszolunk.

- Sztárnak tartja magát?

- Egyáltalán nem. Előadóművész, zenész, énekes vagyok. Sztár az, aki 40 éve van a színpadon, és ennyi ideje bizonyít. Nekem nagyon sokat kell még dolgoznom azért, hogy sztár lehessek.
           
Dávid Ildikó, fotók: kokenyattila.com

[3_t] KokenyAttila3.jpgKökény Attila névjegy
született
: Budapest, 1975. április 20.
családi állapot: nős, három gyermek édesapja.

Kedvencünk kedvencei
példakép
: Luis Miguel, Stevie Wonder
zene: klasszikus zene, Liszt, Chopin
film: Indul a bakterház
hobbi: a gyerekei
étel: pörkölt nokedlivel
ital: rosé bor

Vissza