HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Fényággyal a mozgásszervi betegségek ellen

2011. szeptember 14. (szerda) 15:47
 
Jön az ősz, csökken a hőmérséklet, változékony lesz az időjárás és ezzel fokozódnak az ízületi panaszok, nehezebben kelünk, nehezebben indulunk útnak.

A hagyományos gyógyszeres és reumatológiai terápiákon túl ma már sok egyéb gyógymóddal találkozunk, amelyeknek hiszünk is, meg nem is.

Az biztos, a szomszédnak és barátnőnek mindig hatnak!  Évtizedeken keresztül a polarizáltfény-terápiát csupán lokálisan tudták alkalmazni, de Fenyő Márta biofizikus találmányának, a fényágynak köszönhetően ma már a teljes emberi testfelületet kezelhetik polarizált fénnyel, így a terápia minőségi és mennyiségi változást hozott!

A Sensolite polarizáltfény-terápia olyan új lehetőség a gyógyításban, amelynek hatásában hihetünk, mert számtalan betegségben, számtalan betegen tesztelték – nagyon jó hatásfokkal. Mi is ennek a lényege, miben más, mint a többi, illetve miben jobb? – tehetjük fel a kérdést. A polarizált fény minden élő biológiai rendszeren stimulációs hatást fejt ki, amely jelentős mértékben serkenti a szervezet öngyógyító képességét. A lokális fénykezelések esetében (Bioptron) csak az adott területen érhetünk el gyógyító hatást, a Sensolite fényterápia viszont az emberi test teljes felületére kiterjed és a véráram segítségével a biológiai serkentő hatás gyorsan eljut a szervezet összes sejtjéhez, szervéhez, szervrendszeréhez, így fejti ki jótékony hatását. A tapasztalatok arra engednek következtetni, hogy a polarizált fény pozitív hatást gyakorol az idegvégződésekre, ennek köszönhetően nyugtat, csillapítja a fájdalmat.

[1_960] Fenyagy.jpg
Mozgásszervi betegségekre is

A kezelés után a beteg felfrissülve, energiával feltöltődve sokkal nagyobb teljesítményre képes, mint előtte. A polarizált fény így alkalmas a kopott ízületek terhelésre kialakult fájdalmának és gyulladásának csökkentésére, az akut izomfeszüléssel járó állapotok (rándulás és lumbago) fájdalmának enyhítésére. Emellett kiválók a tapasztalatok a csonttörés röntgennel igazolt átépülésében és az ínhüvelygyulladások gyógyulási időtartamának csökkentésében. Az ajánlott kezelés a panaszok akut fázisában heti 3-4 alkalommal 20 perc, majd a fájdalmak és a tünetek enyhülése után heti 2 kezelés, ezt követően a kialakult jó állapot fenntartása érdekében heti egyszer 20 perc javasolt.

A tapasztalat

A terápia hatékonyságát bizonyítja M. A.-né beszámolója is: „Váll problémáim és csípő fájdalmaim miatt jöttem a miskolci Sensolite-ba. A kis mozdulatok is nagy fájdalmat okoztak, azonban a tünetek már 15 kezelés után megszűntek, a gyógyszer szedését is elhagytam és azóta sem tért vissza a fájdalom. A heti egy alkalom gondoskodik a jó közérzetemről, így nyugodtan segíthetek az unokáim körül."
A miskolci Sensolite Gyógycentrumban a kezelések előtt lehetőség van szakorvosi vizsgálatokra, ahol reumatológus, idegsebész vagy ortopéd-traumatológus szakorvos ellenőrzése mellett zajlik a terápia, illetve más kezelési módokkal is kiegészíthető a hagyományos orvoslás palettájáról.
Vágjunk neki frissen és feltöltődve a télnek, ízületi fájdalmak nélkül!

Dávid Ildikó/dr. Kun Renáta

Vissza