HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Kiút a fájdalomból

2011. október 13. (csütörtök) 10:57
 
Mindig öröm a gyógyító orvos számára, ha újabb módszerrel bővül a kezelési lehetőségek tárháza, erre kiváló példa az egész testet érő polarizáltfény-terápia, melyet köznapi szóhasználattal élve fényágynak hívnak használói – ezen a néven vált ismertté Fenyő Márta biofizikus újabb páratlan találmánya. A terápia jelentőségéről dr. Veréb Viktor ortopéd-traumatológust kérdeztük.

A kezelés során a fényágyban található közel 1000 db LED fényforrás világítja meg az egész emberi testet, így a polarizált fény jótékony hatásai a szervezet összes szervéhez, szervrendszeréhez eljutnak. A terápia során beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, segíti a szervezet regenerációját, javítja a közérzetet – hangsúlyozta a szakember.

Mellékhatások nélkül

Vannak azonban makacs, a mindennapjainkat megkeserítő kórképek, melyek klasszikus terápiás lehetőségei korlátozottak, illetve korántsem jelentenek minden beteg számára gyógyulást. Ilyen esetekben jelenthet megoldást a Sensolite polarizáltfény-terápia, melynek előnyei közé sorolható, hogy ismert mellékhatásai nincsenek, fájdalommentes és non- invazív, vagyis mindenféle beavatkozástól mentes eljárás.

Sportolóknak is

Felgyorsult, eredmény centrikus, egyre nagyobb fizikai terhelést kívánó életvitelünk olyan gyakori kórképek kialakulásához vezethet, mint például a teniszkönyök, a golfkönyök, a krónikus sarokfájdalom, valamint különböző ín és csonthártya körüli gyulladásos folyamatok. Klinikai vizsgálat mutatta ki többek között, hogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia hatására a szervezetben előforduló gyulladásos paraméterek csökkentek. Fontos kiemelni és megemlíteni még egy olyan területet, ahol alapvető követelmény a gyors felépülés, a megszokott munkarendbe történő visszatérés – ez pedig nem más, mint a versenysport. A leggyakrabban előforduló sportártalmak közé tartozik az Achillesz- és térdín gyulladása, a különböző testtájakon előforduló csonthártya-gyulladások, melyek kezelésében kiváló eredményeket értek már el hazánk élsportolói is, valamint a tipikus sportsérülések – így a zúzódások, rándulások, ficamok, melyek gyors és hatékony gyógyításában is élen jár a Sensolite fényágy. A terápiát igyekszünk minden esetben személyre szabni, az azonban általánosságban elmondható, hogy felkészülési időszakban heti 2-3 alkalmat ajánlunk, míg a nagy versenyek előtt a Sensolite napi használatára buzdítjuk sportolóinkat.

Gyorsabb sebgyógyulás

A felsoroláshoz hozzátartozik még a műtéti beavatkozásokat követő minél gyorsabb és minél teljesebb rehabilitáció érdekében végzett terápia. Sok páciens arról számolt be, hogy a kúraszerűen alkalmazott kezelések hatására a sebeik gyógyulási ideje lerövidült a műtét utáni időszakban csökkent vagy szükségtelenné vált a rutinszerűen használt fájdalomcsillapítók alkalmazása. A gyógycentrumban lehetőség van szakorvosi vizsgálatokra ahol reumatológus, idegsebész vagy ortopéd-traumatológus szakorvos ellenőrzése mellett zajlik a terápia.

Használja ki Ön is, éljen ezzel a több területen klinikailag igazolt a gyakorlatban már jól bevált konzervatív terápia lehetőségével!- hívta fel a figyelmet dr. Veréb Viktor.
 
Dávid Ildikó

Vissza