HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Ön is a fényágyban gyógyul doktornő?

2011. november 17. (csütörtök) 13:52
 
A magyar fejlesztésű, egész testre ható polarizáltfény-terápia a szervezet egészében pozitív változásokat idéz elő. Míg az ugyanilyen elven működő Bioptron lámpa 15 centiméter sugarú körében képes gyógyítani, addig a Sensolite fényágyban fekve az egész testet éri a sejtműködést regeneráló polarizált fény.

A Gyógycentrumokban a fényágy használata előtt lehetőség van ingyenes orvosi konzultációra. Miskolcon a különböző betegségekkel küzdő vendégek többsége az elmúlt másfél évben Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus szakorvoshoz fordulhatott problémáival. Kérdés azonban, hogy az orvosi javallat klinikai vizsgálatokon és tapasztalatokon alapul, vagy személyes élmények is erősítik a meggyőzést. Ezért megkérdeztük a szakembert: Ön is a fényágyban gyógyul?

A kérdés akkor lett volna igazán átfogó, ha nem csak rám, hanem családomra, szeretteimre, közvetlen környezetemre is rákérdez, mivel nálunk egyre több a pozitív tapasztalat! Melyikkel kezdjem? – kérdezett vissza a doktornő.

[1_960] DrSzalanczyKatalin.jpg
Feltételezem, hogy hozzátartozói is az Ön ajánlására próbálták ki a fényágyat, úgyhogy haladjunk kronológiai sorrendben! Saját magán mi mindent tapasztalt?

A fényággyal a helyi Gyógycentrum nyitása révén kerültem kapcsolatba. Magáról a polarizált fény hatásairól voltak már pozitív tapasztalataink, hiszen baráti körünkben használták a lokális kezelésre alkalmas Bioptron lámpát, így számunkra is elérhetővé vált Fenyő Márta korábbi találmánya. Ha ízületi-, mandula- vagy homloküreg-gyulladás ütötte fel a fejét a családban, szinte mindig lámpáztunk, de sérülések, bőrproblémák gyógyulásában is segítséget jelentett a polarizált fény. A Sensolite-ban az a zseniális, hogy mint jó magam is, sokan keresnek fel bennünket egy adott problémával, majd a terápia során jönnek a további felismerések, hogy „jé, már ez sem fáj, azt sem érzem”! Amikor a Gyógycentrumban rendelek, igyekszem arra is időt szakítani, hogy befeküdjek a fényágyba, hiszen nem mindegy, hogy meglévő gerincsérvemet kell-e műteni vagy sem. A Sensolite hatására gyakori fájdalmaim jelentősen csökkentek, egy éve már fizikoterápiára sem kellett járnom és gyógyszert is csak időszakosan szedtem. E téren tehát határozottan stabilizált a terápia. Ezen kívül észrevettem azt is, hogy a munkakörömből adódó sok állás és gyaloglás miatt a térdem részleges szalagszakadása is sokkal jobban bírja a strapát, valamint a derékfájdalmamat is gyakorlatilag odafigyeléssel és egy kis krémmel – de gyógyszerek szedése nélkül korádban tudom tartani. Gondolom, ebből az Ön számára is kiderült, hogy a polarizált fény bizony nem válogat, szervezetünk minden részéhez eljutnak a jótékony hatások!

Említette, hogy közvetlen környezetében is többen alkalmazták a terápiát…

Így van! A nagynéném, a férjem és a fiam is sokat köszönhet a Sensolite-nak! A nagynénémnek térd- és csípőízületi fájdalmai voltak, kinézőben is volt a protézis műtét, amelyen végül másfél évet tudtunk tolni, hiszen arról számolt be, hogy a kezelések hatására fájdalmai csökkentek, jobban tudott aludni és pihenni. Sőt, nála is jelentkezett „pozitív mellékhatás”, hiszen néhány kezelés után azt vette észre, hogy egy viszonylag nagy kiterjedésű szemölcse a Sensolite-nak köszönhetően jelentősen visszahúzódott, mérete jelentősen kisebb lett. A férjemet légúti gyulladások miatt „delegáltam” a fényágyba, hatottak is a kezelések, de ami még ennél is érdekesebb, hogy az 5 évvel ezelőtti lábfejtörése óta időnként fájdalmasan dagadó lába is jelentősen javult. A fiamnál általános immunerősítés volt a célunk, valamint az egyetemi vizsgaidőszak ideje alatt a szellemi teljesítőképesség és koncentrációs készség javítása. A fényágyban töltött kezelések után nyugodtabban tudott aludni, nem volt annyira feszült és stresszes. Egész családom megtapasztalhatta azt is, hogy megfázás esetén, ha két egymást követő napon befekszünk a fényágyba, az orrfolyást és tüsszögést mintha elvágták volna. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy nem mindenki hisz azonnal és feltétel nélkül a Sensolite-ban. Kissé szkeptikus kolléganőimet is sikerült rávenni egy-egy időszakos terápia felvételére! A korábbi években őszi és tavaszi időszakban jelentkező, erős orrfolyással, tüsszögéssel és bedagadt szemekkel járó szénanátha mára a minimálisan zavaró szintre szelídült.

Ha Dr. Szalánczi Katalin példáját követik, és ellátogatnak a miskolci Sensolite Gyógycentrumába, saját bőrükön tapasztalhatják meg a fényágy jótékony hatásait és megérezhetik azokat a bizonyos „pozitív mellékhatásokat” is!

Vissza