HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Kalandparkra fel!

2012. február 23. (csütörtök) 17:30
 
Sátoraljaújhely ma az ország legészakibb városa. Mint a zempléni táj központja szerencsésen megőrizte tiszta levegőjét, és természeti környezetét. A fölötte magasodó hegyek vulkáni eredetűek, formájukat az idelátogatók az olaszországi Vezúvéhoz hasonlítják, a felújított városközpont és a hangulatos sétálóutca a felvidéki kisvárosok képét idézi. Ebben a tökéletes környezetben található a Zemplén Kalandpark, ahol télen és nyáron, gyerekek és felnőttek számára egyaránt garantált a pihenés és a lazítás.

 

Hét látványos turisztikai attrakció csalogatja az érdeklődőket Sátoraljaújhelyre

[2_180] Sifelvono.jpgAz 50 százalékos európai uniós támogatással létrehozott komplex turisztikai látványosság kelet-közép-európai szinten is egyedülállónak számít. Ez nemcsak télen, hanem nyáron is pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket kínál a hazai és külföldi turisták számára. A Magas-hegyen összesen 7 látványos turisztikai attrakció valósult meg.

Libegő

A Zemplén Kalandpark első, 2001-ben átadott élményeleme, Magyarország leghosszabb libegője, Sátoraljaújhelyen egész évben várja a kirándulni és sportolni vágyókat. A libegőpálya hossza 1332 méter, tengerszint feletti magasság 250-480 méter, és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A kilátóból, amely az esti órákban fényárban pompázik, csodálatos panoráma nyílik a Zempléni hegyekre.

Bob

2275 méteres hosszúságával itt van az ország és a térség leghosszabb bob pályája. Egy abszolút biztonságos, négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot, amely 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek.

Kalandtúra

A Kalandtúra Parkban négy különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya várja az idelátogató gyermekeket és a kalandvágyó felnőtteket. A pályákon való végighaladást képzett és gyakorlott túravezetők segítik, a kalandtúra végén 100 méter hosszú ,,CANOPY" lecsúszó drótkötélpálya, valamint egy 4 dimenziós mászó fal teszi emlékezetesebbé az élményt.

Sípályák

[3_960] Sipalya1.jpg

Az egykori Úttörő Olimpiák és számos Alpesi verseny helyszínéül szolgált Magas-hegyi síterepen üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A sípálya teljes felületét borító, úgynevezett ,,NEVEPLAST" lefedés teszi lehetővé a négy évszakos síelést. Ez a legkorszerűbb típusok közzé sorolható, hiszen nem tesz kárt a sífelszerelésben, és abszolút környezetbarát.
A legújabb attrakció, a város önkormányzata által 100 százalékban önerőből megvalósított beruházás eredményeként, már 8 hóágyúval hizlalják a havat a Magas-hegyen.

[4_960] Hoagyu.jpg

Január 21-én nyílt meg a nagyközönség előtt az új, csaknem 600 méteres II. sípálya és a gyermek tanulópálya is. Az új pályákkal a síelhető terület több mint 35 ezer négyzetméterre nőtt Sátoraljaújhelyen. Fekete, piros és kék szakaszok egyaránt várják a síelőket, a kezdőknek pedig síiksola és tanulópálya áll rendelkezésére.  A síiskolában életkortól függetlenül nem csak sízni, de snowbordozni is megtanulhat bárki, aki kedvet érez a téli sportokhoz.

[1_960] Sipalya2.jpg

Hófánk

A 3db, egyenként 60 méter hosszúságú, kanyargós ,,TUBBY" , azaz hófánk pálya használata semmilyen tudást nem igényel, biztonsággal pöröghet-foroghat rajta végig gyermek és felnőtt. A csúszást megelőző feljutást egy mozgójárda biztosítja.

[6_960] Hofank.jpg
Kilátó

A Magas-hegy csúcsán lévő kilátóból szép panoráma tárul elénk a hegyek, Sátoraljaújhely városa, Hegyalja, a Bodrogköz és Szlovákia felé. Innen gyalogosan érhető el a Világörökség magterülete, az Ungvári Pincék.

Tanösvény

A Kalandpark nem csak az extrém élményeket kedvelők számára nyitott. Várják ide a természetszeretőket és a túrázókat is. Az ő minél teljesebb kikapcsolódásukat szolgálja a 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszer, amely bemutatja a Zemplén csodálatos növény és állatvilágát, földtörténeti és geológiai érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit is.

[5_960] Piheno.jpg

Vissza