HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

14 nap

2007. november 13. (kedd) 11:46
 
Vélemény és kommentár – ahogy rovatunk vendége látja az elmúlt 14 napot, benne a híreket, politikai és közéleti eseményeket. Egy napló, amelybe a társadalmi, politikai kérdések boncolgatása mellett természetesen felvillannak személyes élmények, bosszúságok is. Mert ugye egyetértenek: csak ezekkel a személyes történésekkel együtt teljes a mögöttünk hagyott két hét.

Rovatunk vendége dr. Szatmáry-Antal Tamás, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója.

– Az elmúlt két hét egyik vezető híre sajnos szomorú. A Milan meccsről, Olaszországból hazatartó szurkolókat – köztük borsodiakat – tragikus, halálos áldozatokat is követelő buszbaleset ért Ausztriában.

Éppen a napokban beszélgettem erről buszos ismerősökkel. Fontos, hogy mielőtt elindulunk kérdezzünk rá a busz műszaki állapotára. Tájékozódjunk arról is, hogy egy ilyen hosszú útra váltótárssal indul-e a sofőr! A fáradtság, a kapkodás közismerten rontja a reflexeket, és sajnos ilyen megdöbbentő, fájdalmas tragédiához vezet.

– Ahogy közeledik a tél, egyre gyakrabban cikkeznek a várható gázáremelésről. Mi a véleménye erről?

Az energiaszektor privatizációjától azt vártam, hogy a verseny következtében csökkennek az árak, de – számomra meglepő módon – ez nem így működik. Mivel gázfűtéses az otthonunk, ezért személyesen is érintett vagyok. Vezetőként pedig látom, az áremelés megsarcolja az intézményeket is, ezért keressük a lehetőséget egy különmegállapodásra a víz-, villany- és gázszolgáltatókkal.

– Vidéken élőként nyilván látja, milyen következménye lehet a szárnyvonalak várható bezárásának?

Nem tudom, nem látom, hogy a vidéki nagyvárosok agglomerációjában élők hogyan jutnak majd el a munkahelyükre, a diákok az iskolájukba? Errefelé különösen magas a munkanélküliség, és várhatóan a további növekedés lesz a következmény.

– Gratulálunk! Információnk szerint a napokban kislánya született! Vélhetően nem fog unatkozni...

Köszönöm. A fiunk után megszületett a kislányunk, akinek, az édesanyja választása alapján, Árnika lett a keresztneve. Jól kialakult életritmusom van, amelynek sarokpontjai: a család, a munka és a barátok. Örömünkre az elsővel kapcsolatos feladatok most kibővülnek.

 

Vissza