HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Készülj a nyárra, hozd a tested formába!

2012. április 19. (csütörtök) 16:59
 
Kifejezetten bosszantó, amikor túl vagyunk egy hosszadalmas fogyókúrán, rendszeresen mozgunk, és mégis ragaszkodnak hozzánk a makacs zsírpárnák!

A legnehezebb feladat ezeknek a helyi zsírlerakódásoknak az eltüntetése. A fogyókúrákban az a jó, hogy hamar vége van és megszabadultunk néhány kilótól, de pont ott, ahol a legjobban szeretnénk, egy-egy zsírpárna makacsul megmarad.

A napsugarak lassan előbújnak és a téli holmikat felváltják a lenge, csábító, színes, többet mutató ruhadarabok. A legtöbben rendszerint ilyenkor ocsúdunk fel, hogy a hideg hónapok alatt bizony felszedtünk néhány felesleges kilót, amelynek következtében a szoknya, a blúz és a tavaly még kényelmes ruhák egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen érnek össze rajtunk! Kétségbeesésünkben hirtelen diétába, testedzésbe, és különböző csodabogyók szedésébe kezdünk. Ezek az esetek nagy többségében hatástalanok, és arra eszmélünk, hogy fogyni szeretnénk, mégis inkább hízunk, és már egyszerűen nem tudjuk, mit is tegyünk! Borzasztó elképzelni ezt a helyzetet!

[0_960] centi.jpg
Ez még nem minden!

Vannak, akiknek a kilókkal, másoknak a kontúrokkal és ismét másoknak a narancsbőrrel van problémájuk! „Készülj a nyárra” Mindenhol ezt halljuk! Felvetődik a kérdés! Hogyan? Mit tehetünk, ha a narancs és a karfiol már nem csak a hűtőnkben, hanem a combunkon, fenekünkön, hasunkon is ott van?

A „karfiol-jelenség”

A cellulitis, közismertebb nevén narancsbőr elsősorban a hölgyeknél jelentkező bőrelváltozás, amely nem csak a teltebb, hanem a vékony hölgyeket is veszélyezteti, és valamennyien próbálnak küzdeni ellene. Ezt a bőrproblémát a bőr alatti kötőszövet meglazulása, a sejtek közötti állományba lerakódott zsírsejtek nagymértékű megnövekedése idézi elő. A zsírszövet vastagsága egyénenként változó lehet. Általában a combon, fenéken, csípőn és a hason jelenik meg. A narancsbőr folyamatosan alakul ki a zsírsejtek egyre nagyobb csomókba rendeződése és beágyazódása által. Kialakulása összetett folyamat, amelyet a helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, alkati adottság stb. okozhat.  Azon kívül, hogy esztétikailag nem nyújt szép látványt, akadályozza a nyirokkeringést, a salakanyagok kiválasztását, valamint a bőr alatti kötőszövetek vérellátását.

Harc a narancsbőr ellen

A cellulitis egy olyan rendellenes állapot, amely a bőrt szilárdan tartó kötőszövet lassú tönkremenetelét és elgyengülését okozza. A már létrejött narancsbőrt, testmozgással, étrenddel és sokat ígérő csodakrémekkel megszüntetni rendszerint nem lehetséges. Mai rohanó és egyre fejlődő világunkban viszont már a makacs narancsbőrre, régóta zavaró súlyfeleslegre is van megoldás, fájdalom és műtéti beavatkozás nélkül. Ma már vannak nagyon hatékony és látványos kezelési formák. A mai kor technikai lehetőségei és a személyes gondoskodás összefognak, hogy TE rövid időn belül jobban érezhesd magad a bőrödben. Azon túl, hogy csinosabbak, határozottabbak lesznek a kontúrok és bársonyosabb a bőr, javul a közérzeted és a forró nyári napokat már top formában köszöntheted, akkor elmondhatod: „felkészültem a nyárra”!

Dávid Ildikó

Vissza