HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

Örökségen alapuló tematikus utak és múzeumi kiállítások új tevékenységekkel és animációkkal való bővítése

2012. április 25. (szerda) 11:17
 
Jelenleg a turisztikai termékeket Szlovákiában és Magyarországon is külön-külön kínálják a turistáknak.

A szállás- és vendéglátóhelyek önállóan népszerűsítik magukat, nincsenek öszszekapcsolva más szolgáltatók termékeivel. Az aktív idegenforgalom fejlesztését hátráltatja a szegényes, nem kellőképpen fejlesztett promóció, az egyes területek kulturális és természeti értékeinek nem megfelelő bemutatása.

A marketing nem elég hatékony, nincsenek komplex programcsomagok. A régióba érkező turisták számára kialakított kínálatból hiányoznak a múzeumok, kulturális létesítmények, pedig érdeklődés és kereslet lenne irántuk. A múzeumok, amelyek kapcsolódhatnának ilyen termékcsomagokhoz, gyakran rossz technikai állapotban vannak, anyagi és emberi erőforrások hiányoznak. Ezek csökkentik vonzerejüket, annak ellenére, hogy frekventált helyen találhatók. Annak érdekében, hogy a múzeumok a turistáknak interaktív élményt nyújtsanak, szükség lenne a kiállítások megújítására. Hiányzik az a platform, amely kezdeményezné a párbeszédet, a partnerségi együttműködést a szolgáltatókkal, a turisztikai vagy közlekedési szervezetekkel. Mindezek szellemében, a projekt keretében úgynevezett tematikus útvonalak kidolgozása került ekőtérbe.

[1_960] Konferencia.jpg

Ezek a tematikus útvonalak:

Ipari örökség, Vaskultúra útja, Gótikus út, Borutak.

A projekt fő célja a regionális határon átnyúló turizmus fejlesztési szintjének javítása. Ez hozzájárul a határmenti térség gazdasági fejlesztéséhez, hiszen növekszik a meglévő adottságok turisztikai hasznosítása. Ez összhangban van a program stratégiai céljával. Az élményelemek sikeres bevezetése és gazdasági megtartása az idegenforgalomban, inspirálólag és motiválólag fog hatni a többi érdeklődőre is. A projektnek köszönhetően, a kulturális útvonalakon számítanak különböző események felélesztésére, ahol a különféle hagyományos – statikus és természeti szépségeket ábrázoló semmitmondó publikációk helyett – a látogatók számára reális tapasztalati attrakciót mutatnának be és reklámoznának.

[3_960] Eloado.jpg

[2_960] Konferencia2.jpg

Vissza