HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

Hajóval Miskolcról Egerbe?

2007. november 14. (szerda) 09:58
 
Hogyan juthatok el Miskolcról Egerbe hajóval? A kérdés bár extrém, mégis feltette egy idős hölgy a miskolci Tourinform iroda munkatársainak, akik azóta is emlegetik, ha a velük történt mulatságos helyzetek kerülnek szóba.

A hivatalos nevén Megyei Turisztikai Információs Központ egyébként évente tizenöt hazai és mintegy tíz külföldi idegenforgalmi kiállításon népszerűsíti Borsod-Abaúj-Zemplént. Ez az iroda megyénk fogadószobája, kirakata, ahol személyre szabott szolgáltatást kaphat az érdeklődő.

[330_4_t.jpg] NagyKati.jpg

A miskolci csapat a közelmúltban költözött új helyre, így már a Mindszent tér 1. szám alatt, az ITC-székház földszintjén várják a hozzájuk fordulókat. Munkájukról Bazsó György idegenforgalmi igazgató és Nagy Katalin irodavezető mesélt. A két szakember régi motorosnak számít a szakmában, így tapasztalatból tudják, mennyire fontos, hogy a turisták egy új, idegen környezetben hiteles, megbízható információhoz jussanak. Nos, egyrészt ebben nyújt személyre szabott tájékoztatást a szakembergárda. Másrészt a turisztikai vállalkozásoknak segítenek ingyenesen szolgáltatásaik népszerűsítésében. „A mi régiónkban a vállalkozások többsége nem engedheti meg magának, hogy kifizesse a belföldi- és külföldi kiállítások standdíjait. De mi, a Tourinform iroda standján kirakjuk szórólapjaikat, prospektusaikat, sőt saját katalógusainkban térítésmentesen szerepeltetjük őket. Vagyis nonprofit szervezetként egyfajta megyemarketing feladatot látunk el, azzal a nem titkolt céllal, hogy a turizmus területén tevékenykedő szolgáltatók ismertebbekké váljanak, növelhessék bevételeiket” – hallottuk Nagy Katalintól.

[330_3_300.jpg] Iroda.jpg

Roadshow: négy ország, öt helyszín

[330_2_t.jpg] BazsoGyorgy.jpg

Harmadik éve minden februárban útnak indulnak a miskolci tourinformosok, hogy népszerűsítsék megyénket a környező országokban. Az egyhetes „reklámút” célországai: Szlovákia, Csehország, Ausztria és Lengyelország, ahol két várost is felkeresnek. A Magyar Turizmus Zrt. külképviseleteinek közreműködésével szervezett bemutatkozásra meghívják az adott országból a szakmát. Ott vannak a szaksajtó munkatársai, az utazási irodák képviselői, az idegenforgalomban dolgozó szakemberek. „Idén sikerült igazán élményszerűvé tenni ezeket a találkozókat. A szakmai prezentációk, reklámfilmek bemutatása mellett lovagi tornával kedveskedtünk az érdeklődőknek, ízelítőt adtunk a megye gasztronómiai kínálatából, és természetesen nem maradt el a Tokaji borok kóstolója sem” – mesélte Bazsó György.

Iroda a hálón

Az ország különböző városaiban található tourinformok természetesen elektronikus kapcsolatban állnak egymással, így a megyénkbeli érdeklődő néhány perc alatt megtudhatja például, hogy milyen programok vannak Zalaegerszegen, vagy hol kaphat szállást, ha Pécs környékére készül. Aki személyesen nem tudja felkeresni a miskolci irodát, az a borsod-m@tourinform.hu e-mail-címre küldhetik el kérdéseit, és „drótpostafordultával” megkapja a válaszokat. Az iroda internetes címe a www.baztour.hu, és országjáráshoz értékes információkat kaphatnak a www.itthon.hu turisztikai portálról is.

[330_1_300.jpg] Szamitogep.jpg

A bőség kosara

Minden, amit a belföldi turizmusról tudni érdemes. Az iroda munkatársaitól a következő területekről kaphatnak részletes, naprakész információkat:

[330_5_t.jpg] Prospektusok.jpg

Turisztikai információk Magyarországról
Országjáró programok, üdülések
Utazási ajánlatok
Rendezvények, események, fesztiválok
Idegenforgalmi szolgáltatások
Nemzeti parkok, természeti értékek
Fürdők, gyógyturizmus, wellness
Országos szálláshelyek, falusi turizmus
Régi és új ízek, borvidékek gasztronómia
Múzeumok, műemlékek

Szokatlan kérdések

Az érdeklődők néha megmosolyogtató kérdésekkel fordulnak a Tourinform iroda szakembereihez. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót:
 Egy listát kérek azokról a szállodákról, amelyek környezetbarát papíron leveleznek egymással...
 Fel tudná váltani az eurómat? Sajnálom, nem váltunk valutát. És dollárt?
 Ez egy turisztikai információs iroda? Igen, parancsoljon! Hogy hívták a 30 évvel ezelőtti francia sportminisztert?

 

Vissza