HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Borsodi Fonó: Quimby, Csík zenekar, Ghymes

2012. május 22. (kedd) 17:15
 
Idén három naposra bővül a Borsodi Fonó folkfesztivál, így már június 1-jén, a pénteki nyitó napon is igen gazdag programokkal várja a közönséget a Diósgyőri vár.

A Sebő-együttes fesztiválnyitó koncertjét követően özönlenek a jobbnál-jobb előadók: fellép a Maszkura és a Tücsökraj, Szalóki Ági, majd este tíz órától a Csík zenekar, vendégként Lovasi Andrással és Ferenczi Györggyel (Rackajam). Szombaton este a világzenei nagyszínpadon játszik többek között a nyári fesztiválok egyik legnépszerűbb zenekara, a Quimby, így ezúttal nem csak a Csík zenekar interpretálásában, hanem eredeti hangszereléssel is hallhatjuk a „Most múlik pontosan”-t. Zenél az ex-Barbaro frontember, Jorgosz Tzortzoglou vezetésével a Balkan Fanatik. A felső várszínpad a Kerekes Band és a Muzsikás koncertjének ad helyet, Hamar Dánielék vendége Petrás Mária, a moldvai csángó keramikusművész, énekes lesz. Június 3-án, vasárnap a fesztiválzáró Ghymes koncert előtt láthatjuk még Palya Bea új műsorát, amely az „ezeregy szefárd éjszaka” rejtelmeibe vezet el bennünket. Megcsodálhatjuk a Szinvavölgyi Néptáncműhely gáláját, és a felső várban önfeledten szórakozhatunk a Kaláka együttes koncertjén is.  

Három napon át

További helyszíneken is zajlanak a programok három napon át, hiszen a Magyar Népművészeti Skanzenban rendszeresek a kézműves mesterség-bemutatók, lesz gasztronómiai utca és népművészeti vásár, zenekarok, zenészek (Rézdudások, Számadó, Agyagbanda) szórakoztatják a közönséget. Idei újdonság a bejárat melletti Fesztiválkocsma, ahol szintén zenészek húzzák a talpalávalót és jó eséllyel egy-egy fellépő is beszáll majd „dzsemmelni”. A hírek szerint Sebő tanár úr egy hangulatos tekerőlant-bemutatót tart itt és nem lehetetlen, hogy más fellépők is felkapnak egy-egy hangszert.  

Manó-Fonó

Szombaton délután két órától este 6 óráig a Manó-Fonó programjai várják a kisgyermekes családokat, ahol népi játszótér, kosaras körhinta, gólyalábas parasztkomédia, bábjáték, kézműves játszóház és gyermek táncház kínál felhőtlen szórakozást. A Manó-Fonó programjai fesztiválbelépővel és Diósgyőri vár napijeggyel egyaránt látogathatók. Idén is sok szeretettel vár minden folk-rajongót a Diósgyőri vár!  

Jegyelővétel:
Miskolc - MKK Ady Endre Művelődési Ház, a Művészetek Háza, Fehér Fotó, Diósgyőri Vár
Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ
Sárospatak -  Művelődés Háza
Tiszaújváros -  Derkovits Kulturális Központ
Mezőkövesd -  Népi Művészetek Háza

borsodifono.com

(x)

Vissza