HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Szülés után is segít a fényterápia

2012. május 18. (péntek) 08:44
 
A szülés okozta hormonális, lelki és fizikai állapot „feldolgozásában” nyújthat segítséget az a terápia, amelyet Fenyő Márta biofizikus talált fel.

„A Sensolite fényágyban végzett rendszeres kezelések tapasztalatai azt mutatták, hogy a teljes test polarizált fényterápia a tejelválasztás mértékét jelentősen fokozhatja, segít a szülés utáni hangulatingadozás, depresszió megelőzésében, illetve legyőzésében, a természetes védekezőképesség növelésében, valamint a gátmetszés és császármetszés során elvégzett sebészeti beavatkozás gyógyulásában. A fényágyba természetesen nem csak az édesanya, hanem kisbabája is befektethető, hiszen a picik 6 hetes koruk után 5 percen át édesanyjuk mellett élvezhetik a polarizált fény jótékony hatásait – mondja a feltaláló.

Kismamák tapasztalatai

Az egyik kismama, T. É. is szülés után kereste fel a Sensolite Gyógycentrumot. „Fő célom az volt, hogy a tejelválasztásom – amely természetes úton elég nehezen ment – meginduljon a császármetszés után. Én magam is meglepődtem, hogy már az első kezelés után éjszaka jelentkezett az eredmény. Egy 20 perces alkalom után úgy éreztem, mintha legalább 3 órát aludtam volna, tehát kipihent voltam, feldobott, ráadásul a császármetszés helye rohamosan elkezdett gyógyulni, sokkal szebb volt a heg. Egészségesebbnek érzem magam!”

[0_960] Sensolite.jpg

Néhány hónapos kisfia bőrbetegségére keresett gyógymódot C. C., mindenképpen szerették volna elkerülni a szteroidos kenőcs használatát. „Marcinak a nagyon száraz bőre miatt bőrgyulladásos foltok nőttek a hasán, illetve a fején. Azért jöttünk, hogy a gyulladás lelohadjon, és ne kelljen elkezdeni a szteroidos krémezést. Már a harmadik kezelés után nagyon jól látszódott, hogy a gyulladás visszahúzódik! A gyulladt pirosság már fél órával a kezelés után visszalohad és bőrhámlás marad, így tulajdonképpen csak egy erős testápolót kell használni. Egy 10 alkalmas kúrát végigcsináltunk és eddig megúsztuk a szteroidos kenőcsöt!”

A szakember véleménye

Ezeket a beszámolókat támasztja alá Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó véleménye is. „Fontos szempont, hogy mit eszik a gyerek! Az anyatej mennyisége is döntő, ebben nagyon jó tapasztalatink vannak, hiszen akár 1 vagy 2 kezelést követően elindul a tejelválasztás! Szülés után a kismamák fizikai és pszichés megterhelése is elég nagy a gyakori éjszakai felkelések miatt. A szülés utáni depresszió kezelésében, a hangulat javításában, a fizikai és szellemei teljesítőképesség növelésében is nagyon jó tapasztalataink vannak a fényággyal. A polarizált fény gyakorlatilag olyan plusszal ajándékozza meg a szervezetet, amely révén a szervek jobban működnek, a hormonháztartás kiegyensúlyozottá, az immunrendszer hatékonyabbá válik és a szöveti regeneráció is felgyorsul.”

Ha van a környezetében kismama, esetleg éppen Ön adott életet nemrégiben egy csöppségnek, a fent említett jótékony hatások elérése érdekében célszerű felkeresnie a miskolci Sensolite Gyógycentrumot, ahol ingyenes orvosi konzultációt biztosítanak és kiválóan képzett szakasszisztensek állnak rendelkezésére!

Vissza