HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Fókuszban az egészség nyáron is!

2012. június 14. (csütörtök) 10:48
 
Vízilabdázóinknak a fényágy is segíti a felkészülést a londoni olimpiára

Ha nyár, akkor legtöbben először a szikrázó napsütésre, a pihenésre, kikapcsolódásra gondolunk, azonban akadnak olyan egészségügyi problémák, betegségek, amelyek nem válogatnak! Ezekben a hónapokban sem kímélnek az olyan bajok, mint például az aktív pihenés közben bekövetkező sérülések; az arcon, háton és dekoltázson megjelenő, bosszantó pattanások vagy éppen a napégés bántalmai. Ezeken segíthet a Sensolite!
 
A legmelegebb évszakban sokan ezekkel a problémákkal keresik fel a miskolci Sensolite Gyógycentrumot, ahol Fenyő Márta biofizikus találmánya, a fényágy enyhít a panaszokon. A fiataloknak ugye nem csak az arcbőrön megjelenő pattanások okoznak gondot, a nyári ruhákból előtűnik a hát és a dekoltázs is, amely egyszerre okozhat szorongást és szégyenérzetet...

- A 8-28 éves kor közötti fiataloknál nagyon gyakran előforduló probléma a pattanásos bőr – legyen az arc, hát, vagy éppen dekoltázs. A pattanásos bőr a hormonális változás egyik következménye, de a problémák fokozódásához az is nagyban hozzájárulhat, hogy a fiatalt lelkileg nagyon megviseli ez a helyzet: otthon, az iskolában sokat beszélnek róla, esetleg házilagos módszerekkel (nyomkodással, szárításokkal, stb.) szakértelem nélkül rontanak az amúgy is nehéz helyzeten. A rendszeres Sensolite fénykezelés többrétű segítséget nyújthat, mert a polarizált fény csökkenti a pattanások kialakulási valószínűségét, a szakszerűen, kozmetikus által kitisztított bőr apró mikrosérüléseit begyógyítja, bezárva ezzel a fertőzési kapukat, minimalizálva az újrafertőződés lehetőségét. A polarizáltfény-terápia segíti továbbá a hámosodást, a régi hegek árnyalatának halványítását, a bőr egyenetlenségeinek kisimítását.

[0_960] Sensolite.jpg
- Nem is olyan régen láttam egy filmet, amelyben élsportolók meséltek arról, hogyan gyógyultak a Sensolite-tal. Valóban ilyen eredményes a terápia sportsérülések terén?

- Hónapról hónapra egyre több sportoló használja a Sensolite-ot, ebben nyilván az is közrejátszik, hogy közeledik az olimpia. Kemény Dénes vízilabdázóinak például annyira bevált a fényágy, hogy a januári eindhoven-i Európa-bajnokságra is vittünk egy Sensolite-ot és tervezzük, hogy Londonban is szállítunk nekik egyet. És itt fel is hívnám a figyelmet arra, hogy sportsérüléseket nem csak élsportolók szenvednek – bárki mozdulhat, eshet, borulhat rosszul, tehát ilyen balesetek után jusson eszébe a Sensolite, hiszen a kúraszerűen alkalmazott terápia jelentősen rándulások, ficamok, húzódások, zúzódások esetén is jelentősen felgyorsítja a gyógyulás folyamatát!

- Nem csupán az aktív, hanem a passzív pihenés is okozhat bajt – főleg a nyári hónapokban könnyű leégni. Erre is pozitív hatást gyakorol a fényágy?

- A gyógyulás tendenciáját jelentősen befolyásolja az égési sérülés súlyossága, de általánosságban elmondható, hogy a rendszeres Sensolite kezelés gyorsítja a kötőszövet feltöltődését, valamint a hámosodást. A friss égési sérülés akut fázisának lezajlása után minél hamarabb ajánlatos elkezdeni a terápiát, mert a kezelések jelentősen csökkentik a fájdalomérzetet.

Ismerkedjen meg Ön is a Sensolite gyógyító és jótékony hatásaival, jöjjön el a Jókai u. 4. szám alatt található Sensolite Gyógycentrumba, ahol ingyenes orvosi konzultációt is biztosítunk vendégeinknek!

(X)

Vissza