HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Családi kikapcsolódás a Végardó Fürdőben

2012. július 3. (kedd) 08:48
 
Kellemes, programokban gazdag napokat tölthetnek Sárospatakon azok a fürdőzők, akik az itteni termálfürdőt választják.

A központtól mindössze 1,4 kilométerre lévő Végardó Fürdő 2009-ben újult meg.

A kincset érő termálvízre kutató fúrás révén 1959-ben találtak rá. Az első medencét, mely fából készült a Bodrog folyó partján alakították ki. Két évvel később a jelenlegi fürdő területén társadalmi munkával épült az első, meszelt falú medence. A látogatók korosztályi összetételéhez igazodva gyermekmedencét, majd a 70-es években úszómedencét alakítottak ki. Ehhez hamarosan tanmedence és öltözőépület csatlakozott. A XXI. századi igényekhez igazodva 2002-ben csúszdás fürdőmedencét építettek, lényegesen bővítve a vendégek szórakozását szolgáló vízfelületet. A leginkább látogatott termálmedencét 2004-ben mozaikburkolattal látták el és számos élményelemmel gazdagították. A gyermekmedence vízforgató és szűrőberendezését 2008-ben adták át.

[1_300] Vegardo1.jpgMegújulás 2009-ben

Három évvel ezelőtt teljes felújításon esett át a fürdő. Ennek keretében új medencék készültek és a vendégek kényelmét szolgáló szolgáltatások sora is bővült. A strandolók étterem, büfék és strandcikk pavilonok kínálatából válogathatnak. Wellness szolgáltatásként szauna és masszázs is igénybe vehető. A Végardó Fürdő jelenlegi területén az aktív pihenés híveit úszómedence, élménymedence, a gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket termálmedence, míg a kisebbeket gyermekmedence és tanmedence várja.

A gyógyhatású víz

A sárospataki termálfürdő 48 fokos vize kálcium-magnézium, nátrium-szulfát, hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz, ami ízületi és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek ajánlott. Emellett nőgyógyászati panaszok enyhítésére is kiválóan alkalmas, sőt alkalmazható ivókúraként is.

Plusz szolgáltatások

A vendégek kiszolgálását étterem, büfék és pavilonok biztosítják. A szolgáltatások sorát vízifoci, masszázs bővíti. A strand május 1-jétől szeptember 30-ig tart nyitva. Szeptember végén légtartós sátor kerül az úszó- és tanmedencére, így ősztől tavaszig, mint fedett részleg üzemel. A strand közkedvelt a Szlovákiából és Lengyelországból érkező vendégek számára. A fürdő vezetője az időjárás előrejelzések alapján azt reméli, hogy az elmúlt évi teljesítményt sikerül az idén túlszárnyalni.

(X)

Vissza