HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

14 nap

2007. november 27. (kedd) 10:36
 
Vélemény és kommentár – ahogy rovatunk vendége látja az elmúlt 14 napot, benne a híreket, politikai és közéleti eseményeket. Vendégünk ezúttal dr. Szinay Attila miskolci ügyvéd.

Mi a véleménye az utóbbi két hét sztrájkjairól, a Szolidarítás napjáról?

Az elmúlt időszak munkabeszüntetései, az országos tiltakozási hullám azt bizonyítja, hogy a társadalom többsége nem politikai hozzáállása alapján ítéli meg az egészségügyi rendszer átalakításának kérdését, hanem azt nézi meg, hogy a kormány elképzelései jót, vagy rosszat hoznak-e az embereknek? Világossá vált: sem politikai felhatalmazása, sem támogatottsága nincs a Gyurcsány-kormánynak arra, hogy bevezesse a több-biztosítós rendszert.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó doppingvétsége pro és kontra megmozgatta az országot.

Lehet, hogy egy felelőtlenül tett írásbeli nyilatkozat, egy valótlan tartalmú jegyzőkönyv megfosztja Ágit az olimpiai részvételtől. Abban bízom, hogy a körülmények feltárása után a nemzetközi döntéshozók is elfogadják, hogy a versenyző együttműködést tanúsított, és még véletlenül sem állt szándékában megakadályozni dopping-ellenőrzéssel kapcsolatos vizsgálatot.

A képviselői juttatások ugyancsak vezető hír volt a médiában.

Ilyen mértékű megszorítások közepette nem tartom elfogadhatónak, hogy többszörösére emelkedjen a parlamenti képviselők fizetése. Szerintem szerencsésebb a képviselői költségátalány életben tartása, hiszen számos olyan kiadást kell állnia a honatyáknak, amely előre nem kiszámítható, és folyton változó.

Mit szól ahhoz, hogy tömegesen kaptak katonai behívót a vajdasági magyarok?

A koszovói konfliktusnak komoly nemzetközi kihatásai lehetnek, de a magyar kormánynak határozottan fel kell lépnie az ellen, hogy újra magyar nemzetiségű katonákat vessen be a szerb hadvezetés. Ha a határon túli magyarok megkapták volna a magyar állampolgárságot is, akkor most Magyarországnak komoly diplomáciai eszközök lennének a kezében, hogy megvédje a vajdaságiakat.

 

Vissza