HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Gömöri gyümölcsfesztivál különleges lekvárokkal, befőttekkel

2012. szeptember 10. (hétfő) 17:26
 
Ínyencek figyelem! Immár 4. alkalommal rendezi meg a Gömöri Gyümölcsfesztivált a Gömöri Környezet és Tájfejlesztő Egyesület szeptember 15-én, szombaton Aggteleken a Baradla-barlang előtt. Lesz itt minden csemege, amit csak az ínyencek el tudnak képzelni.


A községi önkormányzatok által szervezett csapatok házi lekvárokkal, befőttekkel, som-, szeder-, bodza-, málna- szörppel, krumplilángossal, lekváros derelyével és gőzgombóccal, meggyel, szilvalekvárral és dióval töltött kelt kalácsokkal, lekváros süteményekkel érkeznek az aggteleki fehér sziklához és saját szilvalekvárt főznek a helyszínen, üstben.

[0_180] szilva.jpgA rendezvényen egész nap helyi termék előállítók, kézművesek kirakodóvására zajlik, gyermek játszóház és programok ( bábszínház, kézműves foglalkozások), népzenei és más jellegű koncertek, táncház, színpadi produkciók vonzzák egyrészt a térségi érdeklődők, másrészt a turistákat. Akár kellemes kis barlang, vagy gyalogtúrával is összeköthető a fesztivál! Részletek és további információ: www.gomorikte.hu

Vissza