HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Abaúj piac helyi termékekkel

2012. szeptember 21. (péntek) 16:43
Úgy látszik reneszánszát élik a piacok megyénkben. Lassan az ország legnagyobb zsibvásárává nőtte ki magát a Miskolczi piac, most pedig vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel Boldogkőváralján megrendezik az első Abaúj Piacot, ahol a vidék élelmiszereit szeretnék megismertetni a fogyasztókkal.

A szervezők hagyományteremtő szándékkal hívják életre a vásárt, amelyet a tervek szerint minden hónap 4. vasárnapján rendeznek majd meg a Bestillo Pálinkaház udvarán. A termelői méztől a lekváron át a pálinkáig széles lesz a kínálat. Helyben termesztett, feldolgozott, kiváló minőségű élelmiszereket ígérnek az érdeklődőknek. A piacon található árukból pedig főzőversenyt is szerveznek, szóval nem csak vásárolhatnak a háziasszonyok, hanem meg is mutathatják ki az úr a konyhában. Kóstolókkal és családi programokkal is kedveskedni szeretnének a vendégeknek.

Akik messzebbről érkeznek azoknak ajánljuk, hogy a piac mellett ismerkedjenek meg a szépen rendezett községgel, s a fölé magasodó, közelmúltban felújított Boldogkő várával is, amelyet a legenda szerint a tatárjárás után egy aszaló mester (ez is mutatja, hogy sok évszázada is a gyümölcsről volt híres a vidék) emelte a tatárjárás után.

Vissza