HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Miskolc Nap Kassán

2012. október 10. (szerda) 17:48
 
A két város közötti megállapodás alapján október 20-án Miskolc Napot rendeznek Kassa óvárosában, a Fő utcán (Hlavna ulica). Az idegenforgalmi rendezvény középpontjában a kultúra és a gasztronómia lesz.

Miskolc és Kassa város polgármestere  szeptember 6.-án írták alá az együttműködési megállapodást, melynek fő célja Kassa Európa Kulturális Fővárosa 2013 projektben való közös együttműködés a turizmus és a kultúra területén. A megállapodásnak köszönhetően számos program kerül majd megrendezésre mind Kassán, mind pedig Miskolcon, melyeken természetesen mindkét város képviseltetni fogja magát - tájékoztatta portálunkat a miskolci városháza.

Ebből az alkalomból október 20-án Miskolc Nap lesz Kassán, ahol a kultúra mellett a gasztronómiáé a főszerep. A programok délelőtt 10:00 órakor kezdődnek és egészen este 21 óráig tartanak. Fellép többek között a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, a Ködmön Formációs táncegyüttes, a Miskolci Majorettek, a Vaga Banda, a Csodamalom Bábszínház óriásbáb-előadással készül, és mindemellett lovagi tornát is rendeznek a miskolciak az Aranysarkantyús lovagrend képviseletében. A zenéről és a hangulatról a Miskolci Dixieland Band, a Bányász Fúvós Zenekar, a Reflex Együttes és a Czemede zenekar gondoskodik.
[1_960] kassaföutca.JPG
A kulturális programokon kívül a miskolci gasztronómiából is ízelítőt kapnak majd a rendezvényre látogatók A helyszínen kóstoltatásra és árusításra is lesz lehetőségük a Dimenzió Borászat Kft-nek (Tokaji és bükkaljai borvidék), a Miskolc Likőrgyár Zrt.-nek (pálinka), a Miskolci Agrokultúra Kft.-nek (miskolci kolbász-, perec), Serforrás Kft.-nek (korty), Nagy Imre egyéni vállalkozónak (krumplilángos, vasalt tócsni, pampuska), és végül de nem utolsó sorban Oláh Zoltánnak (csavart sültkrumpli).

A rendezvény célja, hogy Miskolcot a kultúrán és gasztronómián keresztül is megismertessük Kassa- és a környékbeli városok lakóival.

Vissza