HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Miskolc madártávlatból!

2012. október 28. (vasárnap) 09:03
 
Az ógörög Ikarosz történetéből tudjuk, hogy az embereket évezredek óta vonzza a repülés. Fentről sokszor másnak látjuk a minket körbe vevő világot, mint szemmagasságból. Nézzük meg együtt, hogy milyen is Miskolc madártávlatból.

[2_960] legifototapi.jpg

Az ország negyedik legnagyobb városában, Miskolcon élünk még vagy 166 ezren és még néhány tízezer ingázik ide iskolába, dolgozni, bevásárolni, ügyet intézni. Ebből a cirka 200 ezer emberből (és akkor az elszármazottakról, turistákról nem is beszéltünk) nagyon kevesen látták csak madártávlatból a várost. A belföldi légi közlekedés már jó pár évtizeddel ezelőtt megszűnt, menetrend szerinti, elérhető árú városnéző sétarepülési lehetőség pedig nincs. Általában a gyereknapi műsor betétprogramja a negyedórás városnéző repülés, ami a gyakorlatban egy belvárosi kört jelent. A „rendes” városnézéshez több idő szükséges.

[3_960] legifotolilla.jpg

A szerzőnek szerencséje volt lerepülni (köszönet érte a Borsod Megyei Repülő Klubnak) a Miskolc Airport – Avas  –Miskolctapolca – Lillafüred – Garadna – Diósgyőr – Belváros – Szirmabesenyő – Miskolc Airport, nagyjából egy órás útvonalat és közben fotózni. Sajnos a levegő kissé párás volt, a közlekedésből, égetésekből, iparból származó füst sem javítja a látást, aminek következtében nem lehetett látványos panoráma fotókat csinálni a városról, vagy a környező hegyekről. Igen meg kellett válogatni a képkivágást, hogy élvezhető minőségű felvételt lehessen készíteni. A repülés kellemes volt, bár a Bükk fölött a légáramlatok rendesen dobálták a kis gépet, de ez benne van a pakliban.

[0_960] legifotodivar.jpg

A facebook használók az elmúlt hetekben láthattak egy válogatást (digitális manipulációtól mentes) a sorozatból. Néha játszottunk is a kevésbé ismert, felismerhető helyek esetében, hogy mi is van a képen? Sok érdekes, személyes visszajelzést kaptunk a fotók alá írt kommentekben.

[1_960] legifotoerzsebetter.jpg

Remélhetően ezzel a fotósorozattal is ( a teljes itt tekinthető meg: http://www.facebook.com/kulcs.kozeletkulturacsalad ) sikerült megerősíteni olvasókinkban, hogy Miskolcon sok szép hely van, olyan természeti, építészeti értékek, amelyekre méltán lehetne büszke bármelyik magyar város. Ez a mi városunk, itt vagyunk otthon, ide várjuk a máshol élő barátokat, turistákat látogatóba. Ez (is) Miskolc!

Vissza