HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Aki befolyással van az egészségre

2012. október 30. (kedd) 10:50
 
Egyre többen ismerik meg a fényágyat, illetve jótékony és gyógyító hatásait. A magyar szabadalmat Fenyő Márta biofi zikus jegyzi, akivel már a miskolci közönség is találkozhatott a Sensolite Gyógycentrum 2010-es megnyitóján. Fenyő Márta találmányával több mint 12 000 páciens gyógyult már Magyarországon, ezúttal azonban arra voltunk kíváncsiak, mivel tölti szabadidejét, mennyi ideje jut a családjára, no meg, hogy egyáltalán mi inspirálta pályája során?

A fényágy feltalálójának ezrek köszönhetik egészségüket

Szereti a közvetlen kapcsolatot az emberekkel?

Nagyon is! Szeretek nekik segíteni, érzem a szeretetüket és boldog vagyok, ha fájdalmaikon, szenvedéseiken enyhíteni tudok a találmányom segítségével.

Mi inspirálta arra, hogy „hasznosíthatóvá” tegye elméleti tudást?

Amióta munkaviszonyban álltam, orvosibiológiai kutatásokat végeztem. A kezdet kezdetén az orvosoknak akartam segíteni a hatékonyabb diagnosztizálásban, később pedig, amikor a polarizáltfény-terápia, mint találmány megszületett, és azok a kemény harcok, amelyeket vívtam érte, kifejezetten inspirált, hiszen tudtam, hogy az emberek betegségén legelső sorban – például a sok éven át nem gyógyuló lábszárfekélyeken – látványosan tudok segíteni.

Mi volt az az „isteni szikra”, amelyből egy-egy találmány „kipattant”?

A ’80-as években a lézerfény hatásait vizsgáltam biológiai makromolekulákon. Nagyon szerettem volna olyan módszert kidolgozni, amely mindenkihez – még a legutolsó faluban lakó lábszárfekélyes beteghez is eljut. Ekkor dolgoztam ki a polarizálfény-terápiát, amely valóban eljutott azóta sok millió emberhez, akik nem csak a nehezen gyógyuló sebeiket, hanem – mint azóta kiderült – még nagyon sok egyéb betegségüket, problémájukat is eredményesen kezelték.

Hogy tudja elgondolni anyag/test-lélek-szellem kapcsolatát a fény vonatkozásában?

[0_300] FenyoMarta.jpgMindig is érdekelt, hogy mit éreznek az emberek a fényágyban fekve, illetve a kezelést követően, mennyiben használt nekik a polarizáltfény-terápia? Sok spirituális beállítottságú emberrel találkoztam, akik azt mesélték, hogy a lelkükre, a lényükre egészen rendkívüli hatás gyakorolt a fénykezelés! Mindemellett azt is elmondták, hogy néha már egyetlen kezelés után is csökkentek a reumás fájdalmaik, a fejfájásuk, nagymértékben oldódott a feszültségük és sokkal jobb hangulatban szálltak ki a fényfürdőből, mint ahogy befeküdtek. Nekünk most az a legfontosabb feladatunk, hogy a fényágy biológiai hatásmechanizmusát kutassuk és igényes, tudományos orvosi-klinikai kutatások révén igazoljuk, hogy miért is olyan hatásos a polarizáltfény-terápia - hiszen hatásait egyértelműen tapasztaljuk.

A mindennapi munka mellett mennyi ideje van a családjára?

Sűrű az időbeosztásom, de mindenképpen szakítok rájuk időt, hiszen van két nagyszerű lányom és 5 gyönyörű unokám, akiket nem csak imádok és szeretek velük együtt lenni, hanem hál’ Istennek sokszor van szükségük a segítségemre is, amit persze boldogan a rendelkezésükre bocsátok. Nekem adatott meg az is, hogy először mutassam meg nekik a tengert. Nagyon szeretek a gyerekekkel játszani, beszélgetni, számomra ez hihetetlen boldogságot és felüdülést jelent!

Mit gondol, hogyan találhatjuk meg és tarthatjuk fenn magunkban a belső bizonyosságot, miközben kívül minden bizonytalan és állandóan változik?

Én személy szerint úgy találom meg, hogy megfogalmazom magamnak, mi az életem célja és feladata, és céltudatosan ebbe az irányba haladok, ennek biztosítok prioritást. Ez kijelöli az ember útját, mely magabiztosságot, nyugalmat és bizonyosságot ad!

Ha felkeltette érdeklődését Fenyő Márta találmánya, ha tudni szeretné, egészségügyi problémájára megoldást nyújthat-e a fényágy, jöjjön el a Jókai u. 4. szám alatt található Gyógycentrumunkba, vagy hívjon minket a 06/46-784-766-os vagy a 06/30-858-4-676-os telefonszámainkon!

(X)

Vissza