HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Jó hírünket viszik

2012. december 2. (vasárnap) 09:25
 
Az idegenforgalmi marketing bevett eleme, hogy az utaztatókat, illetve az újságírókat tanulmányút keretében körbeviszik a turistáknak kínált programhelyeken. Ezzel a céllal szerveztek országos médiák munkatársainak két napos mezőkövesdi és miskolci utat a hétvégére.

A budapesti gyülekezőt követően szombat délelőtt mikrobusszal indult a kis csapat Mezőkövesdre, ahol a két fő látványosságra épített programon vehettek részt az újságírók. Az egyik természetesen a régi időket őrző Hadas városrész volt és a matyó népművészet, a másik pedig a Zsóry, vagyis a fürdőzés.

[1_960] midmar1.jpg

Miskolcon az I. Avasi Borszalonnal kezdődött a program, ahol a borok mellett a város adventi programjával a régiségvásár tudnivalóival ismerkedhettek meg, majd a Szinva teraszon kukkantottak bele a Miskolc Dixieland Band nyilvános koncertjébe. A vérpezsdítő dixie ritmusok hatására többen táncra perdültek a hidegben, majd következett a vacsora az Avason, az Aranykoronában. Sok helyen megfordultak már, sok mindent láttak, mégis ámulattal nézték az étteremből nyíló több szintes pincerendszert. Csak egyetlen dolgot nem értettek: egy ilyen hely miért nincs tele turistával a hétvégén?

[0_960] mindmar2.jpg

Vasárnap a régiségvásárral, a Miskolci Nemzeti Színházzal és a barlangfürdővel ismerkednek az újságírók. A programot a néhány hónapja életre hívott turisztikai desztinációs menedzsment cég, a MIDMAR szervezte a mezőkövesdi TDM és a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével.

Nagyon komoly, céltudatos, hosszú távú marketing munkára van szükség ahhoz, hogy lényegesen emelkedjen a hozzánk látogató turisták száma és több időt töltsenek nálunk. Hiszen nagy versenyben vagyunk, egyik oldalunkon az Eger- Egerszalók páros, a másikon Debrecen és a Hortobágy, a harmadikon pedig Kassa…

Vissza