HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

A révkomáromi Lipót-kapu nyert

2012. december 8. (szombat) 19:01
 
A révkomáromi Lipót-kapu kapta a legtöbb szavazatot az egyik szlovák bank játékán, így a pénzintézet mintegy 10 ezer eurós adományából a magyar történelem jeles színhelyének, a komáromi erődnek a bejáratát újítják fel.

Mint arról beszámoltunk a pénzintézet követendő példaként úgy döntött, hogy nem percember celebek gazdagodására költi el marketing kerete egy részét, hanem a lakosság által kiválasztott műemlék felújítását támogatja. A listára Bajmóc, Késmárk, Szepeshely, Sajószentkirály, Selmecbánya és Révkomárom egy-egy kapuja került fel. Valamennyi műemlék szorosan kötődik a magyar történelemhez, azonban csak kettő, Sajószentkirály és Révkomárom magyar többségű. Amikor a révkomáromiak anyanemzethez címzett, segítségkérő levele eljutott hozzánk már csak pár nap volt hátra és közlésük szerint az elsőtől 4000 szavazattal lemaradva, a második helyen álltak.  

A szavazás lezárult. A bank honlapján olvasható a végeredmény. Megtörtént a csoda! Révkomárom 45689 szavazatot kapott, a második Szepeshely 12504-et… Sajószentkirály 6. lett 1957 szavazattal. Érdekesség, hogy a visszajelzések alapján sok felvidéki magyar tőlünk értesült az akcióról.

Gratulálunk a révkomáromiaknak. Együtt örülünk velük, hogy a magyar hadtörténelem egyik legjelesebb várának - amelyet se a török, se a császáriak nem tudtak bevenni – részlegesen megújul a bejárata (a mellékelt évszázados képeslapon eredeti szépségében látható).

Vissza