HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Kocsonyafesztivál CD-től a Belgáig

2013. február 13. (szerda) 19:37
Az országos programszervezés szempontjából az utolsó pillanatban, de bejelentették a kocsonyafesztivál részleges programját. A közönség láthatja többek közt a Compact Discot, a Balkan Fanatikot és a szinte állandó fellépőnek számító Belgát. A színházszeretők pedig Balázsovits Lajos színművészt.

A kocsonyafesztivál nulladik napján, február 21-én, csütörtökön tárlat nyílik a Megyebíró Étteremben a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontárról és a Magyar Posta  Embermentők című, tizenkilenc , nagyméretű tablón elhelyezett bélyegeiből. Ugyanekkor mutatják be a Kassa bélyegblokkot a nagyközönségnek.

Az alábbiakban közöljük a szervezők által közölt programválogatást: szombaton, a Művészetek Háza melletti színpadon a szlovák Chiki Liki Tu-A, a Mango Molas, a Silvayovci és a Lukáš Oravec Quartet tagjai a nagyszínpadon, illetve a hazaiak képviseletében a Tücsök Zenekar a Városház téren teremti meg a hamisítatlan kocsonyafesztiváli hangulatot. A Maszkura és a Tücsökraj szintén 23-án, a Művészetek Háza melletti színpadon lép föl, a ráhangolódásról a Green Beetz gondoskodik. Este pedig a Belga csinálja a bulit.

Pénteken ugyancsak az Uitzon őrjíti a rajongókat a lokálpatrióták és a Diósgyőr-szurkolók kedvence, a Bíborszél, és 22-én  játszik a  Paddy and the Rats  is. Nagy eséllyel feldobja a fesztivál napjait a Balkan Fanatik koncert-sorozata. Csütörtökön, a nulladik napon viszont elsőként a Compact Disco csap a húrok közé a Helynekemben.

A színpadokat a tájékoztatás szerint  a MüHa előtt, az Erzsébet fürdő mögött, a Városháza és a Megyeháza közt, valamint az Erzsébet téren állítják fel.

Vissza