HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Fiatalodj – ne öregedj!

2012. november 23. (péntek) 17:18
 
Jó ez így? Természetes? Hogy idő előtt öregedünk, elveszítjük testi és lelki aktivitásunkat? A fájdalom szerves részévé váljon az életünknek? Változtassunk életmódunkon, táplálkozzunk helyesen és a jutalmunk a vonzó külső - kortól függetlenül.

A természetes anti-aging életmód tíz alapelve

- Méregtelenítés, salaktalanítás rendszeresen, félévente

- Reform-, vegetárius, makrobiotikus, bioélelmiszer, természetes étrend előnyben részesítése

- Hiányállapotok megszüntetése minőségi étrend-kiegészítők és funkcionális élelmiszerek napi fogyasztásával

- Fitoterápia – gyógynövényekkel való gyógyítás, öngyógyítás

- Az elemek (föld, víz, tűz, levegő) gyógyító hatásának igénybevétele, azaz: séta a természetben, gyógyfürdők látogatása, légzőgyakorlatok a szabadban, a napsütés élvezete, a természet változásaival való együttélés...

- Mozgásgyakorlatok, aktív és passzív mozgás (Csikung, jóga, séta, masszázs)

- Természetes alvás, relaxáció, ellazulás, pihenés, aromaterápiás wellness

- Jóga: légzőgyakorlatok, hatha-jóga, rádzsa-jóga

- Lelki gyakorlatok: pozitív gondolatok, Agykontroll, mantrák, ima, meditáció, zene
Személyiségfejlesztés: tudatos olvasás, önmegvalósítás, kreatív művészet tevékenységek, pozitív célú közösségekhez tartozás

TOP tíz jótékony tápanyag a fiatalság, fittség megőrzéséhez

Algafélék fogyasztása
Aloe Vera
B-vitamin komplex
Koenzim Q10 50-100 mg/nap
Corall calcium
Fitohormonok fogyasztása
Jótékony zsírsavak fogyasztása
C-vitamin 2000-6000 mg/nap
E-vitamin 800-1200 mg/nap
Zöldségek, gyümölcsök koncentrátumai

Tíz élelmiszer, amelynek fogyasztása elősegíti a fiatalságunk megőrzését

Articsóka
Szilva
Mandula
Brokkoli
Paradicsom
Petrezselyem
Ribizli
Cseresznye
Spárga
Zöldborsó

[1_960] esza-logo.jpg

A MIKOM Nonprofit Kft. eredményesen pályázott a TÁMOP - 6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című pályázaton, melynek középpontjában az egészséges táplálkozás áll, mely egészségfejlesztési programok keretében valósulnak meg.

Vissza