Stressz és a táplálkozás
2013. április 3. (szerda) 11:17A zöldségek és a gyümölcsök fitten tartanak. Ajánlatos napi 650 grammot fogyasztani belőlük, ennyi egy alma, egy pohár narancslé, egy paprika vagy két marék saláta. A friss zöldségeket és gyümölcsök jobban tudja hasznosítani szervezetünk, mint a vitaminkészítményeket. Pirulára csak akkor van szüksége, ha beteg vagy ha vitaminhiánya van.
Egy jó reggeli lehetővé teszi, hogy kiálljon egy nehéz napot. Korán reggel kezdjen valami könnyűvel, egy gyümölccsel, egy joghurttal vagy egy pohár gyümölcslével. Törekedjen a nyugodt étkezésre, egyen lassan és rágjon alaposan - csak Ön gondolja, hogy lejárt az ideje, sietnie kell. Szervezetének időre van szüksége, hogy az ételt feldolgozza, ha siet, többet ehet, amire szüksége van, s így hízhat.
Ha a stressztől nincs étvágya, akkor is egyen valamit, lehetőleg valami könnyűt: egy joghurtot gyümölcsökkel vagy egy müzli szeletet. Egyen olyan ételeket, melyek az agyat is táplálják: zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonatermékek, zabpehely vagy müzli. Egy szelet csoki vagy süti, esetleg egy limonádé csak rövid időre jelent megoldást.
Igyon meg mindennap (egyenletesen adagolva), legalább másfél liter folyadékot, akkor is ha hajszolják a határidők, különben teljesítőképessége csökken, és nagyobb az esélye, hogy fejfájása lesz. Ne igyon túl sok kávét és teát, mert ezektől csak még idegesebb lesz, naponta négy csésze (nem hatalmas bögre!) éppen elegendő.
A MIKOM Nonprofit Kft. eredményesen pályázott a TÁMOP - 6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című pályázaton, melynek középpontjában az egészséges táplálkozás áll, mely egészségfejlesztési programok keretében valósulnak meg.
Tweet Megosztás Facebook-on Megosztás LinkedIn-en Vissza