HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Jubilál a hámori jégmászó-verseny

2008. január 26. (szombat) 16:44
 
Bár mostanában barátságosabb arcát mutatja a tél, a jégmászók bíznak abban, hogy február elején kedvez majd az időjárás a X. Hámori Jégmászó Versenynek.

Február első hétvégéjén tizedszer akasztanak csákányt a Szurdok-völgyben.

A hazai viszonylatban unikumnak számító 10. Hámori Jégmászó-versenyt február 1-3. között rendezi meg a Hámori Szikla- és Jégmászó Sport Egyesület (HSZJSE).
- Lelkes kis csapatunkkal tavaly december 16-án kezdtük el a fagyasztást a hámori Szurdok-völgyben, ahol azóta átlagosan napi 4 órát dolgozunk az előkészítésen – fogalmazott Hímer József, a HSZJSE elnöke. – A befagyott szórófejeket tisztítani, állítani, a folyásokat alakítani kell, hogy a jégfal olyanná váljon, amilyenné szeretnénk. Egyenlőre kedvező az időjárás, az év első napjaiban is mínusz 6-7 Celsius-fokot mérünk, bízunk benne, hogy ez így is marad. Idén is teljesen új pálya lesz, hiszen mindig meg kell újulni ahhoz, hogy a csákányosok ne ,,unják meg” a falat. A látványelemek között újdonság lesz a különböző színekkel kivilágított jég. A 30-35 méter magas pálya 6-os nehézségi foknak felel meg, ami magyar viszonylatban a legnehezebb megméretésnek számít. Mivel az idén, a tagdíjakból befolyt pénzből megrendezendő verseny nem pénzdíjas, külföldi profi mászókra nem számíthatunk, viszont a hazai élmezőny ezúttal is élénken érdeklődik az itthon és külföldön egyaránt jó hírnévnek örvendő viadalunk iránt. Mi ezúttal is mindent megteszünk azért, hogy nívós erőpróbát hozzunk ,,tető alá” Hámorban, az már egy másik kérdés, hogy ma még nem tudjuk, miből fogjuk kifizetni a több tízezer forintos villanyszámlánkat.

forrás: Szücsi Média

Vissza