HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Tardos és a nagyvilág

2013. június 14. (péntek) 13:40
 
Varga Sándor, Tiszatardos polgármestere szeret utazni, és családi okok miatt van is rá alkalma, azonban kedvenc hobbija mégis Tardoshoz köti, szeret a Tiszaparton pecázni.

– Törzsgyökeres tiszatardosi lakos vagyok, feleségem lipcsei születésű, akivel 35 éve élek boldog házasságban. Egy fiú és egy lány gyermekünk született, akik mára már felnőttek. Hobbim a horgászat, amire sajnos kevés időm jut – fogott a bemutatkozásba Varga Sándor, aki már hetedig éve polgármesterkedik a Tokaj közelében lévő faluban.

[1_960] VargaSandor.jpg

– Szerencsére elég kisétálni a faluból és máris itt a Tisza, a határban. Itt szoktam pecázni, egyedül, mert a gyerekek Svájcban élnek. Ha évente egyszer-kétszer hazalátogatnak, kijövünk a partra halat sütni. Természetesen közben is be van lógatva a peca, váltakozó sikerrel. A harcsát és a süllőt szeretem a legjobban, nem csak fogom, hanem eszem is a halat – mondta büszkén a polgármester, akinek asztalos a civil foglalkozása.

– Az asztalosságot most is művelem, ha van rá időm. A hétvégén szoktam barkácsolni. A faluban található utcajelzők is az én terveim alapján, a műhelyemben készült. A község megvette hozzá a fát, munkadíjat, költséget nem számoltam fel.

– Imádok utazni is, tíz évet Németországban éltem, gyönyörű városokat ismertem meg. Most is oda készülünk, rövidesen 80. születésnapját ünnepli az anyósom, s meglátogatjuk. Az utazás számomra kikapcsolódás, feltöltődés, amire szükség is van polgármesterként – vallja Varga Sándor.

Vissza