HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

XVII. BORSODI FONÓ FOLKFESZTIVÁL

2013. június 27. (csütörtök) 09:11
 
Muzsikás együttes, Csík zenekar, Kowalsky, Kerekes Band és Péterfy Bori a Diósgyőri várban. Július első hétvégéjén hamisítatlan fesztiválhangulattal, autentikus magyar népzenével, világzenével, idei újdonságként kitűnő jazz muzsikával és lendületes rockzenével várja látogatóit a Borsodi Fonó Folkfesztivál a Diósgyőri várban.

 

[1_960] DiosgyoriVar2.jpg

Július 5- én, pénteken, a fesztivál „nulladik” napján nyitott fesztiválkapukat hirdettek meg a szervezők, így az esti Czemende, a Szöktető zenekar továbbá a Szakcsi-Lakatos Béla fémjelezte Magyar Jazz Quartet Népdalszínház koncertjei szabadon, díjtalanul látogathatók!

[4_960] BorsodiFono4.jpg

Szombaton reggel 10 órától Manó-Fonó várja a gyermekeket. Borókás népi játszókert játékai, fakörhinta, kézműves bemutató és játszóház, majd délután 4 órától a Muzsikás együttes és Petrás Mária moldvai csángó népdalénekes koncertje kínál kitűnő szórakozást kicsiknek és nagyoknak. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület és partnerei gondoskodnak a kézműves bemutatókról, láthatunk többek között fafaragót, kovácsot, mézeskalácsost, bőrmívest, szövőt,
gyertyamártót, teknővájót és csuhéfonót is. A Manó-Fonó programjai külön váltható kedvezményes jeggyel és fesztiválbelépővel is megtekinthetők.

[6_960] BorsodiFono1.jpg

A Borsodi Fonó „nagy” fesztiválprogramja délután 5 órától veszi kezdetét a Magyarvista Social Club fellépésével. Őket a Szinvavölgyi néptánc gála követi, a hollandiai de Krekkel hagyományőrző együttes vendégszereplésével. A Világzenei nagyszínpadon este Ferenczi György és a Rackajam, majd a Csík zenekar ad koncertet, a Skanzen színpadon pedig a kubai Elsa Valle és együttese, a Rumba Caliente kalauzolja a táncos lábúakat egy másik ritmusvilágba. A szombat estét a legendás Sebő-együttes koncert zárja.

[5_960] BorsodiFono2.jpg

Július 7-én, vasárnap a diósgyőri Fonó hagyományaihoz híven az ifjaké és a városi betyároké (City Betyar’s Day). Az elbűvölő jazz–énekesnő, Harcsa Veronika Gyémánt Bálint gitárossal alkotott duója indítja a programhengert, őket az autentikus magyar és bolgár népzenét játszó Herczku Ágnes és Nikola Parov követi a Banda kíséretében.

[2_960] BorsodiFono3.jpg

A továbbiakban Kowalsky meg a Vega (vendégként FankaDeli-vel), a Kerekes Band (One more drink, Lacikám?) és Péterfy Bori koncertje várja a nagyérdeműt. A Cimbaliband fesztiválzáró bulija már minden bizonnyal fergeteges hangulatban talál mindenkit, amit csak fokozni tud egy nagy össznépi táncolós csűrdöngölés, hogy méltóképpen búcsúztassuk az idei Borsodi Fonó Folkfesztivált. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Részletes fesztiválprogram, jegy- és bérletinformációk, szállás- és turisztikai ajánlatok elérhetők a Borsodi Fonó hivatalos honlapján: www.borsodifono.com

(X)

[3_960] DiosgyoriVar.jpg

Vissza