HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Két embernek is elég lenne…

2013. július 19. (péntek) 09:14
 
Tatárka József főállású polgármester Mádon, mellette vezeti a családi vállalkozást, amelyet szerényen kicsinek nevez, miközben mintegy 50 embernek ad munkát, s a vadásztársaság tevékenységéből is kiveszi részét. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan sikerül ezt mind összehangolni?

„Reggel fél 7-7 felé a fuvarozásra, gépi földmunkára szakosodott cégnél kezdem a napot, amelynek ugyancsak Mádon van a központja, majd fél 8-ra átmegyek a hivatalba. Mikor ott végeztem, akkor délután újra a cég ügyes-bajos dolgaival foglalkozom” – ismertette az átlagos napirendjét a polgármester, akinek kedvenc hobbija a vadászat és a természetjárás. A kettő össze is kapcsolódik, hiszen vadászat közben bejárhatja az erdőket, mezőket. Nem tartozik az úri bérvadászok közé, vagyis nem csak lő, hanem a vadásztársaság aktív tagja.

[0_180] TatarkaJozsef.jpg„Egész évben kiveszem részem a társaság életéből, munkájából. Ez heti szinten két-háromszori elfoglaltságot jelent” – árulta el Tatárka József, aki – szavaival élve – hobbiból állatokat is tart. Igaz nem tengerimalacot, vagy díszmadarat, hanem 40-50 kecskét, 25 marhát és 2 lovat. Emellett szőlészkedik, borászkodik, ami ugyancsak elég sok energiát igényel. Mielőtt azt gondolnánk, hogy felfedezte a 48 órás munkanapot, megnyugtatott minket, a gazdálkodással kapcsolatos feladatokat főleg az alkalmazottak végzik, neki a marketing és az irányítás marad. A mezőgazdaságot, a termelést szeretné összekötni a gasztronómiával, amit majd lehet, hogy Flóra lánya valósít meg, aki turisztikát és vendéglátást tanul Budapesten…

Sokáig focizott, de manapság már csak a meccsekre jár Tatárka József. Bevallása szerint sokat köszönhet a focinak, s igyekszik is viszonozni. Labdába azonban már ritkán rúg, inkább teniszezik, fut, ha teheti… Na, de honnan is van ideje minderre?
„Lopni kell az időt mindig, mindenhonnan. Igyekszem aktívan, célratörően felhasználni” – árulta el a titkát zárásként Mád polgármestere.

Vissza