HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Duplázott, így újra országos első a DBC-MISI

2008. január 28. (hétfő) 10:26
 
A birkózók országos egyesületi pontversenyében - 2006 után - újra a miskolciak végeztek az élen.
[454_1_t.jpg] RepkaAttila.jpg

A 2006-ban kivívott elsőségünkhöz 952 pontra volt szükségünk, míg tavaly ehhez már 1170 pont kellett – fogalmazott Repka Attila, a Diósgyőri BC elnöke. - A valamennyi korosztály eredményeit és a nemzetközi porondon nyújtott produkcióért járó pontokat egyaránt figyelembe vevő rangsorolásban a fővárosi Vasas SC volt a legnagyobb riválisunk, de végül 100 ponttal őket is megelőztük. Elsőségünk megvédése azért is nagy dolog, mert míg a budapestiek 360 nemzetközi pontot termeltek, addig mi egyet sem, viszont 93 érmet hoztunk haza az országos bajnokságokról és diákolimpiai finálékból. Sikerünkhöz a Miskolc Városi Sportiskolával (MISI) a diák és serdülő korosztályokban elvégzett közös munka, továbbá az encsiekkel, sátoraljaújhelyiekkel, szerencsiekkel és telkibányaiakkal megkötött együttműködési szerződés is jelentős mértékben hozzájárult. Szintén fontos összetevőnek bizonyult, hogy a fiúkkal megnyertük a serdülő és az utánpótlás korcsoportos országos csapatbajnokságot, a lányoknál ugyanitt diákban ezüst-, serdülőben bronzérmet szereztünk, míg a mindössze két felnőtt korú sportolót felvonultató felnőtt ocsb-n az ötödik pozíciót érdemeltük ki. A 22 magyar bajnoki aranymedálunkból Aranyosi Zsolt az ifjúsági és a junior szabadfogású, Bányász Zseraldina a diák és a serdülő, míg Nagy Cintia az ifjúsági és junior ob-n egyaránt duplázott, ami önmagáért beszél.

[2_300] Birkozas.jpg

A további sikerekért

A DBC erre az évre vonatkozóan nemrégiben újabb együttműködési megállapodást kötött a Pálháza és a Tiszacsege birkózó szakosztályával. Ennek értelmében Repka Attila és Rusznyák József közös edzéseket vezényel majd a tehetséges vidéki sportolóknak, akik a már jól bevált rendszer szerint az egyéni bajnoki pontokkal anyaegyesületüket, a csapatbajnokságokon elért pontokkal pedig a DBC-t ,,gazdagítják” majd.
- Az idei szezonban mi is szeretnénk eredményesek lenni a nemzetközi versenyeken – hangsúlyozta megyénk egyetlen olimpiai bajnoka. - Nagy Cintia (42 kg) és Aranyosi Zsolt (50 kg) a junioroknál, Kiss Bence (53 kg) az ifjúságiaknál nagyon jó eséllyel pályázik a válogatottságra, de ,,odaérhet” két Heraklész-programos sportolónk, Csordás Tibor és Kosik Tamás is. A zsinórban elért triplázáshoz, vagyis az újabb pontverseny-elsőséghez a sok-sok bajnoki pont mellett arra is szükség lesz, hogy a felnőtt ocsb-n résztvevő együttesünk 2008-ban még ,,izmosabb” legyen.

forrás: Szücsi Média

Vissza