HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Akinek Szögliget a világ közepe

2013. augusztus 18. (vasárnap) 20:48
 
Rotterdamban gyakornokoskodott, dolgozott Chicagoban és a Karib-tengeren, azonban mégis Szögligeten érzi magát a legjobban Tóthné Mihalik Katalin, az apró falu polgármestere.

„Szabadidőmben igyekszem a jellememet formálni, keresni a lehetőséget, megoldásokat, hogy minél tökéletesebben segíthessem azokat, akikért felelős vagyok. Imádok olvasni, például Paulo Coelho, Dale Carnegie, Sík Sándor, dr. Korzenszky Richárd könyveit, zenét hallgatni. Hangulattól függően napjaink modern zenéitől egészen Mozartig,  és  pihenni. Nagy hobbim az utazás is természetesen, amiről nem tudtam leszokni mióta évekig a Karib-tengeren étteremvezetőként dolgoztam egy hajón” – árulta el magáról a polgármester.

Családi okokból gyakran utazik Angliába, de nagyon szereti Lengyelországot, Olaszországot, Hollandiát, a Karib-szigetvilágot,  az idén pedig Dubajba szeretne eljutni.

[0_960] szögliget2.jpg

„Ezek különlegességek. A legszebb és legfeltöltőbb azonban számomra az Aggteleki Karszt friss levegője, kristálytiszta forrásai, a madarak csicsergése, a patakok csörgedezése.  Ezt a vidéket futom is gyakran, mivel nagy hobbim a kocogás is. Az elmúlt három évben sikeresen lefutottam a Budapest Maratont. Ha gondom van, kötöm a nyúlcipőt és indulok a hegyeknek. Aztán tisztább képet kapok a világról… Ezt a hobbit példaképektől és  jó barátoktól örököltem. Hittel és szeretettel ajánlom mindazoknak, akik szeretnének boldogabb, teljesebb életet élni” – érvelt a sport mellett Tóthné Mihalik Katalin.

Vissza