HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Nem lő bakot!

2013. augusztus 19. (hétfő) 15:10
 
Bűdi Károly régi motoros a közéletben, hiszen 23 éve polgármesterkedik Alsódobszán. Szabadidejében kertészkedéssel és vadászattal vezeti le a feszültséget, azonban nem tartozik a húsvadászok közé.

„Kertészmérnök szerettem volna lenni, azonban 17 éves voltam mikor meghalt édesapám és úgy alakult, hogy gépészmérnök lettem, de a kertészkedés megmaradt hobbinak” – árulta el Bűdi Károly, aki először a kertben élte ki a szenvedélyét, aztán lett gyümölcsöse, a rendszerváltás után pedig szántóföldje is, amit családi vállalkozásban művelnek. Érdeklődésünkre elárulta, hogy a rózsa a kedvenc növénye, de konyhakertieket is szereti. Nem csak nevelgeti őket, hanem a feldolgozásban is segít. Borászkodással is foglalkozik.

Mint a helyi leader akciócsoport vezetője az apró falvak megmentésén dolgozik, s ezzel kapcsolatban jól jönnek a mezőgazdasági ismeretek, hiszen a települések jellegéből adódóan az agrárium az egyik potenciális kitörési lehetőség. Alsódobsza jó úton jár, hiszen működik óvoda, iskola a 350 lakosú községben, kiépített az infrastruktúra…

[0_960] bűdi.JPG

„A vadászat a másik hobbim, de nem vagyok húsvadász”-  szögezte le Bűdi Károly, aki a leginkább az apróvadas hajtóvadászatot kedveli, miközben akár 20-30 km-t is gyalogolnak a terepen. A havas, téli tájon csodálatos élmény már maga a túra is. Az apró vad (nyúl, fácán) azonban igen csak megritkult a vidéken, amelynek a vaddisznók isszák meg a levét, mivel őket gyéríti leginkább Bűdi Károly. 

Vissza