HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Új rektor a Miskolci Egyetem élén

2013. augusztus 21. (szerda) 11:53
 


Prof. Dr. Torma András egyetemi tanár lesz a Miskolci Egyetem rektora – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus elsején az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter döntése értelmében a Miskolci Egyetem rektori feladatainak ellátására Torma András egyetemi tanárt nevezi ki a köztársasági elnök.

[1_960] TomaAndras.jpgFotó: Kiss Viktor

Az egyetem szenátusa július végi ülésén döntött úgy, hogy az állam- és jogtudományi kar dékánját javasolja az egyetem rektori posztjára. A rektori tisztségre egyébként hárman nyújtottak be pályázatot, és az egyetem szenátusa kétfordulós szavazás után Torma Andrásnak adta a legtöbb voksot.
Torma András 1956-ban született Nagykállón (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), itt végezte középiskolai tanulmányait 1970–1974 között a Budai Nagy Antal Gimnáziumban, majd 1975–1980 között a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanult és szerzett diplomát. 1984-től oktat a Miskolci Egyetemen, 1995-ben lett a Közigazgatási Tanszék tanszékvezetője, 2004-től dékánhelyettes, 2008-tól az Államtudományi Intézet intézetigazgatója 2012. július 1-jétől az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja.

Kutatási területe a közjog, a közigazgatási jog (tudomány, szervezet, szervezet-rendszer, személyzet és működés), a közigazgatási etika, a szervezés- és vezetés tudomány, a közigazgatási informatika, a jogi informatika, infokommunikációs jog, az Európai Unió intézmény- és jogrendszere, különös tekintettel annak fejlődési ívére és az európai közigazgatásra.

Az új rektor augusztus 15-én lép hivatalába.

MTI

Vissza