HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

(M)érték – Világhírű magyar fotográfusok

2008. február 7. (csütörtök) 10:30
 
Brassai, Capa, Kertész, Moholy-Nagy, Munkácsi – világhírű magyar fotográfusok képei a Miskolci Galériában.

A hazai fotográfia történetének egyik legnagyobb jelentőségű kiállítása nyílt meg Miskolcon. A mintegy 110 képből álló válogatás eddig soha nem látott módon tekinti át a világ legismertebb fotóművészei közé sorolt és a 20. század fotóművészetét meghatározó BRASSAΪ, Robert CAPA, André KERTÉSZ, MOHOLY-NAGY László és Martin MUNKACSI munkásságát. A kiemelkedő mesterek alkotómunkáját reprezentáló különleges válogatás eddig még soha nem látott és jól ismert darabokat egyaránt tartalmaz, az összeállításban a világhírű művészek már külföldön és még Magyarországon készített munkái is helyet kaptak.

[1_300] Galeria.jpg

A magyar és egyetemes fotográfia ezen öt meghatározó alakjának művei eddig soha nem mutatkoztak be együtt a mostanihoz hasonló csoportos kiállításon, amelynek különleges koncepciója lehetővé teszi, hogy az alkotók művészeti fejlődését és karrierjük alakulását egymással is összevetve tekintse meg, és egyben a 20. század történelmének is sajátos keresztmetszetét kapja a galéria közönsége. A Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményén alapuló összeállítás kísérletet tesz arra, hogy a különböző életutakat bejárt, másféleképpen alkotó, mégis sok szállal egymáshoz kapcsolódó fotográfusokat úgy kövesse végig pályájukon, hogy időben, térben összekapcsolható műveiket, a velük megtörtént eseményeket kronologikus rendben, folyamatukban, mégis elkülönítetten jelenítse meg.

[464_3_180.jpg] Foto.jpg [464_2_180.jpg] Megnyito.jpg

A (M)érték – Világhírű magyar fotográfusok című kiállítás 2008. február 8-tól április 6-ig tekinthető meg hétfő kivételével mindennap 9 és 17 óra között a Miskolci Galériában (Miskolc, Rákóczi u. 2.)

forrás: Miskolci Galéria

Vissza