HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Baracskai László: Kikapcsolódás a családdal

2013. szeptember 24. (kedd) 10:54
 
Szőlész-borász üzemmérnökként érkezett a Gyöngyösi Főiskoláról Hegyaljára Baracskai László, aki több évtizedes borászkodás után lett Tarcal polgármestere. A munka után rendszeresen újratölti az „akkumulátort”.

A gyermekkoromból hoztam magammal a könyv, az olvasás szeretetét. A lányaim zenei tanulmányai belém oltották a zene szeretetét is. Így ha pihenni vágyom, vagy jól akarom eltölteni szabadidőmet, könyvet veszek elő, és bekapcsolom a CD lejátszót. A legkedvesebb olvasmányaim a történelmi regények. A regények [0_180] Baracskai.jpgmellett folyamatosan szemmel tartom a történelemmel foglalkozó újságokat és portálokat – árulta el Baracskai László. – A zenék közül ma már inkább csak a klasszikus jazzt és klasszikus hangszeres zenét hallgatom. Az autómban, ha bekapcsolom a rádiót, automatikusan a Bartók jön be. Bár nem vagyok egy sportos alkat, de a feleségem unszolására szívesen bringára pattanok és tekerünk egy-két órát, vagy sétálunk egy jót a lecsendesülő estében. Végül kedves hobbim még a főzőcskézés. Szeretem az egyszerű pásztorételeket. A bográcsban való ételkészítés igazi rekreáció! A halakat is jól készítem. A lányom szerint a korhely-halászlevem verhetetlen.

Ezek a hobbik azért is jók mert az olvasás ugyan kevésbé, de a többi társas tevékenység. Lehet sétálni, zenét hallgatni kéz a kézben. Főzőcskézni vidám együttléttel. Ebből bizonyára kiderül, a munka utáni semmi más nem számít számomra csak a család – mondta a polgármester.

Vissza