HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Akit a zene nyugtat

2013. szeptember 20. (péntek) 20:28
 
Az újságírást és a zenélést, mint hivatást feladta a polgármesterség miatt Kocsik László, Kissikátor első embere, azonban a zene továbbra is jelen van életében, ha megnyugvásra vágyik előveszi a hangszert.

„A rendezvényeken mindig volt szerepem a kezdetektől az idén immár 10. alkalommal megrendezett Kissikátori Falunap és Gombafesztivál műsorközlője, a helyi zenés, táncos rendezvények közreműködője voltam zenészként” – sorolja a polgármester, aki 2010-ben a megválasztása után sok egyéb feladatáról lemondott, hogy teljesíteni tudja a nem főállású polgármesteri teendőit.

[0_300] KocsikLaszlo.jpg„Megvallom, magam sem gondoltam, hogy ennyire sokrétű lesz a feladat – mondja –, de ma már kezdem megszokni, hogy az életem a főállásom helyén, az Ózdi Művelődési Intézményekben, és az önkormányzat épületében zajlik. Az addigi plusz foglalatosságaimat, az Ózdi Városi Televízió szerkesztői teendőit, valamint a zenélést fel kellett adnom, de megvallom a muzsika nélkülözhetetlen az életemből. Bármilyen gondom, bajom van, leülök a hangszer mellé és pár perc önfeledt muzsikálás teljesen kikapcsol, megnyugszom tőle és tudok mindent újult erővel kezdeni.”

Az egykori újságíró, helyi tévés és zenész, ma kulturális menedzser és polgármester. A váltás nem volt könnyű, de állítja: megérte, a sikerek, az eredmények, amelyeket a kistelepülés vezetőjeként eddig elért, visszaigazolják mindezt.

Vissza